Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

veninde problemer med forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 13 år

Tak for dit brev. Jeg kan godt se, at det er en svær situation I er kommet i. Jeres forældre har nu besluttet, at I har overskredet en grænse, og nu må I ikke sove sammen mere.

Det kan føles urimeligt, når der på den ene eller anden måde opstår en form for straf, når man kommer til at overskride de grænser, som ens forældre mener er rimelige.

Jeg forstår godt, at det er fristende at smage alkohol, men måske er det lidt tidligt at begynde at drikke alkohol, når du og din veninde kun er 13 og 11. Det er jo også sådan, at man i Danmark skal være over 16 år for at købe alkohol. Den lov er lavet, fordi alkohol er skadeligt for hjernen – særligt i de tidlige teenageår.

Derfor tænker jeg også, at det er rigtig godt, hvis I kan tale med jeres forældre om, hvad der er sket, og hvordan I har det med det. Så I sammen også kan komme frem til, hvordan I får lavet nogle gode aftaler omkring alkohol. På den måde kan jeres forældre også se, at det er noget, som I tænker meget over.

Jeg tænker, at dit brev til brevkassen måske også er et udtryk for, at I godt er klar over, at det er en ærgerlig situation. At I godt selv er klar over, at I har overskredet den grænse. Det kan godt tage lidt tid at genopbygge den tillid igen, men jeg håber, I kan få talt med jeres forældre, så I kan få lov at sove sammen igen på et tidspunkt.

Jeg håber, at du og I kan bruge mit svar. I er altid velkomne til at kontakte BørneTelefonen på 116 111, det er gratis og anonymt.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat