Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ven med problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Når du fortæller om din ven, tænker jeg, at du har grund til at være bekymret, og jeg synes, det er fint, at du er så omsorgsfuld og betænksom, at du gerne vil hjælpe ham.

Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over, at der ikke er nogen, der griber ind, men måske har skolen reageret, siden din ven synes, at skolen blander sig for meget. Det er også skolens ansvar at reagere på mistrivsel hos eleverne, bl.a. misbrug, højt fravær og omsorgssvigt i hjemmet. Skolen skal lave en underretning til kommunens Socialforvaltningen, som så skal undersøge, om der er behov for hjælp, men det kan godt tage lidt tid, inden der sker noget.

Alle har pligt til at underrette kommunen, hvis man er bekymret for,  at et barn eller en ung mistrives. Det betyder, at du også kan henvende dig til kommunen med dine bekymringer. Du kan finde kommunens nummer på deres hjemmeside og ringe dertil og fortælle, hvorfor du ringer.

Hvis du er bekymret for din vens reaktion, kan du godt indgive underretningen anonymt.

 Måske ville det være rart for dig, hvis du kan dele bekymringerne med en voksen, og I sammen kan kontakte Socialforvaltningen. Det kunne være en af dine forældre eller en anden fra din familie eller måske en lærer på din skole..

Når man underretter kommunen, så skal en sagsbehandler fra kommunen undersøge, hvordan den unge har det og om der er brug for hjælp. Hvis sagsbehandleren mener, at der er behov for hjælp i familien - det kan være omsorgssvigt, så er der forskellige muligheder for hjælp. Sagsbehandleren og familien forsøger at blive enige om, hvilken hjælp, der skal til.

Du skriver, at du ikke kender din ven så godt, men måske skulle du alligevel overveje, om det er muligt at tale med ham om dine bekymringer. Måske bliver han glad for, at du gerne vil hjælpe ham,eller måske vil han ikke høre på dig, men så har du da prøvet.

Og nu ved du, hvad du ellers kan gøre.

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat