Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Væk hjemmefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 snart 15 år!

Hvor er jeg glad for, at du skriver til Brevkassen for at få hjælp.

Det lyder som om, at du har prøvet, at fortælle din sagsbehandler, at du har det dårligt, og har brug for hjælp, men at han/hun måske ikke helt forstår hvor alvorlige, de problematikker du har med din mor og psykisk, i virkeligheden er.

Når man begynder at ryge hash eller tage coke, fordi man har det dårligt, kan det være i et forsøg på at dæmpe de psykiske smerter, eller for bedre at kunne udholde en situation.  Det kan fx være at bo et sted, hvor der er mange konflikter, som du beskriver der er mellem dig og din mor. Desværre har hash og stoffer ofte den modsatte effekt, og man får det værre af at tage det. Derfor er det rigtig vigtigt, at du får hjælp – både i forhold til problematikkerne mellem dig og din mor, og de psykiske – måske hænger de to ting sammen?

Jeg tænker, at det ville være godt for dig, hvis du fik hjælp fra en bisidder det kan være en du selv kender eller en bisidder fra BørneTelefonen. Vores bisidder snakker med dig og kan gå med dig op på kommunen og snakke med din rådgiver om dine problematikker, og forklare at du har alvorligt brug for hjælp. Jeg ved godt, at du selv har prøvet at sige det til din sagsbehandler, og det er rigtig godt. Men jeg tænker, at det kunne være godt, hvis der var en voksen, som ved en masse om rettigheder og kan snakke med sagsbehandleren om, hvilke former for hjælp du kunne have brug for. Bisidderen er med for at støtte dig og sikre, at dine rettigheder overholdes. Hvad tænker du mon om den idé?

Du kan du læse mere om bisiddere, og hvordan de kan hjælpe dig. Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe eller skrive til Børnetelefonen, hvis du har spørgsmål om bisidder - her kan vi også hjælpe dig med at få en bisidder.

Jeg håber meget, at du vil bruge dette tilbud, så vi kan hjælpe dig til at få hjælp og få det bedre.

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat