Brev

Udredning, depression, klagesang og MDMA

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16
Tak for dit brev. Faktisk blev jeg ret imponeret over, at du midt i alle de tanker om dit liv, som du gør dig, har overskud til at skrive så klart om din situation. Jeg kan godt høre, at der er mange ting, som presser dig for tiden. Ikke noget at sige til, at du ikke bare lige har løsningen på, hvad fanden du skal gøre...
Først og fremmest, så tror jeg, det er godt, du har været hos en psykiater, der kan undersøge om du har en eller anden diagnose, som kan gavne dig... Når jeg skriver om det på den måde, er det fordi jeg ved, at ret mange unge først har fået hjælp til at få styr på livet/ tingene, efter at de har fået en diagnose. Det at have en diagnose i sig selv, ændrer selvfølgelig ikke på hvem du er, men sommetider kan det ændre rigtig meget på, hvordan omgivelserne reagerer på en...
Nu ved jeg selvfølgelig ikke, hvad din psykiater kommer frem til, men når først han/ hun føler sig sikker i sin sag, så tænker jeg, at det vil kunne bevirke, at dine omgivelser forstår dig bedre og måske derfor også gør sig mere umage med at sætte sig ind i, hvilken hjælp/ støtte, du har brug for.
Både autisme og damp (ADHD) er i den kategori, der kaldes udviklingsforstyrrelser, og tit er det sådan, at både folk med damp (ADHD) og folk med autisme har brug for klare planer og rammer for, hvordan en dag skal forløbe. Jeg tænker, at dine forældre (og andre voksne omkring dig) sikkert har brug for at få noget viden om, hvad de kan gøre for at gøre din hverdag lettere... Uanset om du ender med at få en diagnose eller ej! 
- (Og det skulle du måske snakke lidt med psykiateren om..? Hvis du synes, det er svært at sige, så print evt. dit brev til brevkassen ud og giv det til psykiateren. Det, tror jeg, vil være til stor gavn for ham/ hende - og dermed også for dig...)
I brevet skriver du, at du flere gange har eksperimenteret med stoffer. Det tror jeg også er vigtigt at fortælle psykiateren, for det kunne måske give et praj om, hvorvidt du har brug for medicin eller ej. Den medicin, som nogle folk med damp (ADHD) får, minder faktisk om amfetamin, så måske er din trang til stoffer faktisk være et forsøg på af medicinere dig selv..? (Jeg aner det ikke, men jeg ved, at det ikke er usædvanligt, at folk selv søger mod stoffer, der dæmper uro og rastløshed. Jeg ved også, at det er meget mere sikkert og meget mere sundt for både krop og sjæl, hvis man kan få den rigtige medicin. Så igen vil jeg opfordre dig til at være åben over for psykiateren...) 
Hvis du har brug for at tale lidt mere med en voksen, som ikke kender dig, er du meget velkommen til at ringe gratis og anonymt til BørneTelefonen på 116 111. Du kan også logge på chatten, hvis du hellere vil skrive med en rådgiver.
Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat