Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svampe

Brevet er redigeret af hensyn til barnets anonymitet.

Hej BB

en af mine venner er begyndt at tage svampe

hvordan skal jeg få ham til at stoppe

kh V på 15

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Hvor er du en betænksom ven. Du bekymrer dig om din ven, og vil gerne hjælpe - han er heldig, at have en som dig.

Rusmidler er altid noget man skal tage med den største forsigtighed, og man skal vide hvad man har med at gøre. Godt at du er så opmærksom.

Jeg vil foreslå, at du taler med din ven om det. Fortæl ham, at du er bekymret, og synes det skal stoppe. Fortæl at du gerne vil hjælpe, og støtte undervejs.

Hvis din ven ikke vil tale om det eller tage imod din hjælp, skal du finde en voksen som du er tryg ved. Det kan fx være din lærer, dine forældre, en moster..

Fortæl den voksne, at du er bekymret og du gerne vil have, at de tager hånd om det. Herfra tager de voksne over og finder ud af, hvad der skal gøres - og du kan være ham, som støtter og er der for din ven.

Der er mange unge, som er bekymret for deres venner, men som ikke gør noget - du skal give dig selv et klap på skulderen over, at gøre noget ved din bekymring.

Hvis du ikke helt ved hvordan du skal tage hul på snakkem med din ven, kan du ringe ind til Børnetelefonen og taler med en rådgiver. Her kan du få nogle ideer til, hvordan du kan starte samtalen.

Jeg vil ønske dig nogle gode snakke og håber din ven kan tage imod din hjælp.

De bedste hilsner fra Børnetelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat