Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stoffer, alkohol, hash og cutning. Føler mig færdig!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære E,

Tak for dit meget ærlige brev om dit misbrug. Det er dejligt, at du har en omsorgsfuld veninde, der hjalp dig til at kontakte BørneTelefonen.

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du rigtigt flot reflekterer over, hvor dårligt det er for dig med dit misbrug, og hvad det gør ved dig både fysisk og psykisk. Du er på den måde rigtig langt i forhold til at slippe dit misbrug. 

Næste skridt vil være at få noget professionel hjælp. For det er klart, at du skal have hjælp til at komme ud af dit misbrug – det er nok ikke noget, du kan klare alene. 

Jeg vil anbefale dig at enten at kontakt den rådgivning U-turn, som tilbyder forløb for unge med alkohol- og stofproblemer. U-turn er placeret i København, men kan også hjælpe dig med at finde hjælp til dig i nærheden af din bopæl. Du kan læse om deres tilbud her https://uturn.kk.dk/. 

Du kan også gå til din egen læge og fortælle om dit misbrug. Så kan han eller hun henvise dig til den hjælp, der findes i din kommune. Det er nemlig sådan, at får man den rette hjælp, så er sandsynligheden for at blive fri for sit misbrug stor. 

Jeg læser dit brev, som at du har gode veninder og venner. De kan ikke hjælpe dig ud af dit misbrug, men de kan være en støtte for dig, når du starter med at ændre livsstil. Det er hårdt arbejde, og da vil det være rigtigt dejligt at have venner og veninder, som støtter op om en.

Hold fast i det store mod, du allerede har vist ved at skrive hertil. Og brug det til få mere hjælp. Du er velkommen til at ringe til vores anonyme nummer på BørneTelefonen 116111. Her sidder der voksne, som vil være klar til at snakke med dig og give dig endnu et kærlig skub videre. 

Ønsker dig alt lykke til fra Børnetelefonen

 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat