Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stoffer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S
Hvor er det fedt at læse, at du tør stå ved din beslutning, nemlig at du ikke har lyst til at ryge hash med pigerne – også selvom det betyder, at de er begyndt at komme med falske rygter. Det er langt fra alle, der er i stand til det, så det kan du godt være stolt af, og måske er der faktisk flere af pigerne, der ville ønske, at de havde mod til at handle som dig og sige fra?!
I dit brev spørger du, om du skal melde dem til politiet, da det jo er ulovligt at ryge hash, men jeg tænker, at det måske er en bedre ide at fortælle det til nogle voksne. Det kan fx være jeres lærer eller pædagog, for når man først er begyndt at ryge hash, kan det være meget svært at stoppe, hvis man ikke får hjælp.
Måske føler du, at du sladrer, men det er jo på den måde, at de kan få hjælp. Hashmisbrug kan hurtigt ende med, at det får negative konsekvenser, for deres udvikling og læring. Unge på 15 år er nemlig slet ikke færdigudviklet, og et misbrug kan forårsage store skader på bl.a. hjernen.

Hvis du vælger at fortælle det til en voksen, kan I jo aftale, at pigerne ikke direkte får at vide, at det kommer fra dig. Det kan jo sagtens være, at der er andre,der har set dem ryge eller lærerne kan lugte eller se det. Det kan også hjælp dem til at forstå, at du er bekymret for dem og ked af, at I ikke længere kan tale pænt til hinanden. Hvad tænker du mon om den ide?

I dit brev fortæller du ikke, hvad det er for nogle rygter, som de spreder om dig. Men, rygterne er nok fordi, at de mærker hvor stærk du er og at de gør det, fordi de ikke kan stå imod. Derfor tænker jeg på, om du rent faktisk har lyst til at kæmpe for et venskab med dem? Måske har du mere lyst til at bruge tiden med nogle andre? Hvis du tænker det, kan du fx fortælle din lærer, at du gerne vil begynde at ses med nogle andre. Din lærer kan sørge for, at du kommer i grupper med nogle af dem, du måske ikke taler så meget med? På den måde kan du måske finde nogle, som du har mere til fælles med? Det kan du jo overveje, om du har lyst til?!  

Jeg håber, du har fået nogle ideer til, hvad du kan prøve? 

De bedste hilsner

BørneTelefonen
 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat