Brev

Smøger/E

Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Tak for dit brev om rygning. Jeg synes det er godt du gør dig nogle grundige overvejelser før du beslutter dig for evt at starte med at ryge.

Jeg fornemmer i dit brev, at du er en dreng, der gerne vil sætte dig ind i tingene.

Mange begynder netop at ryge fordi det er afslappende og hyggeligt og jeg kan godt forstå du kan føle dig fristet.

Det er sådan at aldersgrænsen for at købe e-cigaretter er 18 år.

Det er fordi e- cigaretter er vanedannende ligesom cigaretter, og fordi der er nikotin og andre skadelige stoffer i dem. Derudover er man ikke færdige med at undersøge, hvilke skadelige virkninger der kan være. Og det vil man gerne beskytte børn og unge imod.

Jeg kan læse du allerede er klar over hvor usundt det er for kroppen at ryge, men du håber måske på det kunne være lidt sundere med e cigaretter. Vil du vide mere om det, har Kræftens bekæmpelse en hjemmeside, hvor du kan finde mere info om e cigaretter, Klik på linket her: kræftens bekæmpelse

Jeg håber at du vil blive ved med at tænke dig godt om og passe på dig selv.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

På BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere
Chat
Chat