Brev

sex og alkohol

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Nogle gange kan man komme ud på et spor, som ikke er godt for en, og som man ikke selv har lyst til. Det er så godt, at du er stoppet op og skriver herind.

At du skriver herind viser, at du forholder dig til den situation, du er i nu. Det er sejt. Det er vigtigt at tale med en voksen i den situation, du er i nu, så du kan få hjælp. Jeg har talt med andre, som synes det er grænseoverskridende at skulle fortælle til andre, hvad de har oplevet. Men det er vigtigt, at der er nogen omkring dig, som både kan hjælpe dig og støtte dig i det her. Det kan enten være dine forældre, andre fra din familie, en lærer eller en venindes forældre, som du kan tale med. Hvem vil være bedst for dig at tale med, og hvornår kan du sige det?

For nogen kan alkoholen og stofferne være en måde at komme væk fra hverdagen og nogle af de ting, som normalt fylder. Hverken alkohol eller stoffer fjerner det, der normalt fylder, selvom man i øjeblikket kan have den oplevelse. Derimod kan man efterfølgende tænke over, hvad det er man har gjort og bebrejde sig selv for flere ting. Det lyder til, at aftenen med din ven har været grænseoverskridende både i forhold til stoffer og til sex. For nogen er stofferne forbundet med en bestemt vennegruppe, hvor flere tager stoffer sammen som en fælles ting. På den måde kan det blive en form for kultur i ens vennegruppe. Jeg ved ikke, hvad der har ført til stofferne og alkoholen hos dig. En hjælp til at få stoppet med at tage stoffer er ved at tage afstand fra de situationer, hvor det plejer at foregå. Hvis det normalt er i weekenden, det sker hos dig, kan du overveje, hvad du ellers kan lave i weekenden. Det kan fx være at ses med en veninde, se en film derhjemme, gå på cafe eller noget andet hyggeligt. Hvad kunne være godt for dig ellers at lave?

Derudover er en mulighed, at du tager kontakt til din læge. Din læge kender til at tage stoffer og drikke alkohol og vil kunne rådgive dig med, hvad der kan gøres i din situation. En start kan være at bestille en tid hos lægen.

Det er super sejt af dig, at du har skrevet herind. Nogle gange kan man have en oplevelse af at være i en form for glidebane, hvor en aften med alkohol og stoffer fører til flere aftener på samme måde, selvom det ikke er noget, man som sådan har lyst til. Det er godt, at du er stoppet op, og du viser vilje ved at skrive herind. Jeg er sikker på, du også kan bruge viljen til at få talt med en voksen om det og få hjælp.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat