Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sælger Stoffer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Mange tak for dit brev. Hvor er du bare sej, at dine tanker og din tvivl gør, at du skriver herind. Det skal du have stor ros for. Det må være svært at stå alene med.

Jeg kan godt forstå, at den nemme vej til penge, kan være svær at modstå. Du har oplevet, at det kan give dig noget af det, som dine kammerater også har.

Samtidig er du også en klog dreng, som godt kan se, at det kan være et skråplan….for hvad bliver det næste skridt? Og hvor går din egen grænse? Hvad ville det betyde for din fremtid, hvis du blev taget i at sælge hash? 

Det kan bare være nogle af de ting, man kan have i tankerne, når man bevæger sig på kanten af loven - og at sælge hash er jo, som du sikkert ved, ulovligt i Danmark.

At kunne købe ting, som gør at man føler sig som en del af fællesskabet, kan være noget man bliver helt afhængig af. Det er naturligt, da hjernen simpelthen reagerer positivt på det. Så man får lyst til at tjene flere penge og købe flere ting. Derfor er det også vigtigt, at du hjælper hjernen med, ikke at blive ved at være afhængig af pengene. Det skal du nok have noget støtte til.

Er der mon nogen der har opdaget, at du laver noget hemmeligt om natten? Eller at du pludselig har mange penge?

Hvis der er nogen der har spurgt til det, kan det måske være fordi, at de bekymrer sig om dig?

Jeg synes bestemt ikke, at du skal stå alene i din situation. Jeg tænker, at det vil være godt at stoppe, inden det måske kan få en negativ effekt på din fremtid. Dit brev fortæller mig, at du nok også gerne vil gøre noget ved det.

Du skriver, at du har overvejet, at sige det til dine forældre, men at det ikke er muligt grundet deres kristne tro. Jeg tænker dog, at det ville være godt for dig at have nogle voksne at snakke med. Nogle som kan hjælpe dig, når du får brug for det.

Derfor synes jeg, at du skal overveje, om der måske er nogle andre voksne i din omgangskreds, som du kunne snakke med - det kunne f.eks. være en lærer, pædagog, en præst, en vens forældre eller et andet familiemedlem?

I nogle kommuner, findes der også noget der hedder SSP-medarbejdere. Det er en voksen, der blandt andet kan hjælpe børn og unge, der gerne vil væk fra noget kriminalitet.

Måske kan du søge efter SSP-medarbejder + navnet på din kommune, og læse mere?

Jeg håber, at du står ved den du er. Og gør det, som er rigtigt og ikke det, du selv beskriver, som dumt. Din indre værdi kan ikke måles med materielle ting, som kan købes for penge. Og du lyder som klog, omsorgsfuld og tænksom dreng, der godt ved, hvad der er rigtig og forkert. 

Jeg ønsker dig alt det bedste i fremtiden!

De kærligste hilsner fra

BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat