Brev

Psykedeliske stoffer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Dreng på 15 år,

Tak for dit meget ærlige brev. Jeg kan godt forstå, du synes, det er spændene at gå op i bevidstheden og livet, som du beskriver så flot. Men jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det måske er kommet til at fylde for meget for dig? Det er rigtigt godt at have noget, man brænder for, men hvis det begynder at styre ens liv og tage overhånd, kan det blive usundt. Det er ikke altid, man selv ved at der er noget, som styrer og fylder for meget i ens liv, er det mon sådan for dig?

Jeg kan godt se, hvorfor I er endt med at tage bevidsthedsudvidende stoffer, men det kan jeg kun sige er en rigtig dårlig idé. Det er vanedannende, det er ulovligt, og der er ikke noget godt at sige om det. Jeg forstår godt jeres nysgerrighed på det, for det er fedt at opleve nye sider af sig selv. Jeg tænker, at der kan være andre ting, som også godt kan være med til at hjælpe en et sted hen, hvor der også er fedt at være, og man kan se opleve andre sider af sig. Det kan være musik, kunst, naturen, meditation, som du allerede gør.

Respekt for at du kan mærke, du ikke kan holde ud at skulle spille din forældres spil, til du flytter hjemmefra. Det siger mig, at du ønsker en løsning. Jeg forstår godt, at dine forældre passer på dig og ikke ønsker, at du tager stoffer og drikker for meget. Men det betyder jo ikke, at du slet ikke skal have love at drikke og feste. Jeg tænker, at det er meget vigtigt lige nu, at dine forældre får tilliden til dig tilbage, og at I får snakket om hvilke regler, I alle kan leve med. Jeg ved, at det er super svært at tage hul på sådan en snak. Du kan bruge dit brev og svaret til os at snakke ud fra.

Tit laver forældre meget stramme regler omkring hjemkomst og indtag af alkohol, fordi de ikke ved, hvad de skal gøre med deres børn, som er blevet unge. Det kunne måske være en god ide for dine forældre at ringe til forældretelefonen 35 55 55 57  og få en snak med en voksen og måske nogle gode råd til, hvordan I hjemme hos jer får lavet nogle regler, som I alle sammen kan være i.

Hvis du har brug for at snakke med en voksen og øve dig i, hvad du skal sige til dine forældre, kan du starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111, hvor der sidder voksne klar til at snakke.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat