Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Piller i min drink

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år,

Det lyder som en voldsom oplevelse, du har været ude for, og jeg kan godt forstå, at du blev bange, og at du stadig tænker meget på det.

Uden at vide det med sikkerhed (jeg er ikke læge), tænker jeg, at det må have været en form for en forgiftning. Og som du selv kommer ind på, kan nogen muligvis have puttet noget i din drink, der har gjort, at du har fået det ekstremt dårligt. En handling som absolut ikke er i orden...

Jeg ved ikke, hvad den gule væske, som du har kastet op er... Men jeg tænker, at du måske kunne søge hjælp hos din egen læge for at få svar på dine spørgsmål. Måske vil din læge tage nogen prøver og undersøge dit blod for "giftrester"... Jeg tænker, at det måske kan give dig lidt ro indeni at få snakket med en læge, der kan forklare dig, hvorfor din krop har reageret så voldsomt, som den gjorde. Tror du, at du kan det..?

Jeg ved ikke, om du har talt med dine forældre om din oplevelse, men måske kan din mor eller far gå med dig til lægen - måske kan det føles mere trygt for dig..?

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at det var godt at du havde nogen gode venner omkring dig, der kunne tage sig af dig... Men jeg tænker også, at de måske skulle have tilkaldt en ambulance, idet det lyder som en meget voldsom påvirkning, din krop har været udsat for.

Måske kunne det være rart for dig og dine venner at tage en snak om, hvad der skete den aften/nat, og hvordan I kan støtte og hjælpe hinanden i nattelivet, hvis lignende ting skulle ske?

Du er meget velkommen til at ringe på BørneTelefonen på 116 111 eller at logge på chatten, hvis du har brug for at få talt det hele igennem med en af vores dygtige rådgivere der.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat