Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

På vej i det forkerte løbebane

Hej brevkasse

jeg har et problem

jeg er 14 år

en af mine gode veninder elsker at drikke og vi er tit sammen

jeg har ikke selv være fuld endnu men jeg får tit tanker om alkohol og cannabis og sex.

Kan i hjælpe mig med nogle gode råd eller noget til at komme væk fra det igen

Hilsen en fortabt pige

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Hvor er det godt, at du reagerer på, at du føler dig fortabt. Det er nemlig vigtigt, at man reagerer, når man har det sådan.

At din veninde elsker at drikke, betyder at hun har valgt at være en pige, der elsker at drikke. Det betyder ikke at du, fordi hun er din veninde, også behøver at være en pige, der elsker at drikke.

For selvom det er helt normalt for en teenager at tænke over ting, man endnu ikke har prøvet som for eksempel sex, cannibis og alkohol, så bliver de valg man tager en del af ens identitet. Det vil sige den måde, man ser sig selv på og den måde andre ser én på. Min tanke er, om hun mon drikker, fordi der en fortælling om, at hun ELSKER at drikke? Det kunne du måske få snak med hende om?

Mit råd til dig for at komme væk fra dine tanker om alkohol, cannabis og sex er, at du kan skrive et brev til dig selv om, hvem du ser dig selv som. Og måske du gerne vil være. Det er vigtigt, at du er fuldkommen ærlig overfor dig selv, for hvis du kan mærke, hvem du ønsker at være, kan ingen få dig til noget eller være nogen, som du ikke ønsker at være. Giver det mening?

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat