Brev

Opholdssted

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære pige på 17 år,

Tak for dit brev. Du fortæller i dit brev, hvordan du truer med kniv, cutter og opholder dig på skinnerne. Det er rigtig barskt! Når du skriver herind, viser du os at du ønsker at ændre din adfærd til det gode. Jeg håber meget, at jeg kan hjælpe dig i en bedre retning.

Først er det vigtigt at påpege, at du er nået et rigtig godt stykke vej, når du selv tager initiativ til at skrive herind til os. Derudover fortæller du selv, at du gerne vil stoppe. Det er modigt og sejt, at du selv er kommet her til!

Nogle gange kan selvskade og tanker om selvmord være de rareste tanker. De kan nemlig være forbundet med at få fred fra alt det, som gør ondt. Kan du genkende den følelse? Alligevel er tanker om selvmord meget alvorlige. Det kan jeg læse i dit brev, at du allerede godt ved.

Heldigvis er det sådan, at vi godt kan finde hjælp til at bremse vores adfærd. Rigtig mange unge oplever, at det er rart at kunne tale med andre om deres tanker. Kender du en voksen på dit opholdssted, som du har en god relation til og som du kan tale med? Det kunne være en lærer, en pædagog eller en god ven, som kender dig. Hvad tænker du om det?

Her på Børns Vilkår taler vi med rigtig mange børn og unge, som har selvmordstanker og selvskadende adfærd. Derfor har vi også lavet en temaside her, hvor du måske kan finde lidt inspiration til, hvordan du kan hjælpe dig af med de uhyggelige tanker, som du går rundt.

Her til sidst kunne jeg tænke mig at spørge dig, om du kender foreningen SIND ungdom? SIND ungdom er en organisation, der sætter fokus på venskaber til unge, der er psykisk sårbare. Du kan læse om foreningen på deres hjemmeside og læse om det kunne være noget for dig.

Det er vigtigt at huske på, at selvskadende adfærd og selvmordstanker er rigtig hårde. Derfor er det også vigtigt, at du får den hjælp som er god for dig. Vi vil selvfølgelig blive glade, hvis du har lyst til at ringe til os. På den måde kan vi bedre hjælpe dig. Har du mod på at ringe til os på telefonnummeret 116111?

Mange kærlige hilsner

BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere

Henvisninger Anbragt

Anbragt Andre der hjælper

De Anbragtes Vilkår

Netværksgrupper for nuværende og tidligere anbragte børn og unge
Læs mere

Ankestyrelsen

Er du fyldt 12 år, kan du klage over kommunens beslutning om dig.
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat