Brev

MIN kontakt person

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Du har desværre været ude for, at din kontaktperson groft har misbrugt din tillid. Den person, der skulle støtte og hjælpe dig, har svigtet dig og har voldtaget dig. Det er en meget alvorlig overtrædelse af loven, og det er godt, at du har meldt voldtægten til politiet.

Der er gået et helt år siden voldtægten. Det er lang tid at gå med sådan en hemmelighed. Jeg tænker, at du må have haft det svært og ensomt. Måske har du også været bange. Derfor er det godt, at du nu fortæller om det og får hjælp, så du kan komme videre i dit liv.

Jeg har talt med andre unge, der har oplevet overgreb. De fortæller, at de kan føle skyld og skam over det, der er sket. Måske har du også bebrejdet dig selv, at du opsøgte din kontaktperson, selv om dit opholdssted ikke syntes om ham?

Men da du stak af fra dit opholdssted, var du glad for din kontaktperson, og du savnede ham, fordi I havde et tæt forhold. Og på det tidspunkt kunne du ikke vide, at han ville misbruge din tillid. Det, der er sket, er derfor ikke din skyld. Det er din kontaktperson, der har gjort noget meget forkert.

Jeg ved ikke, hvad der er sket, efter at du sendte mig dit brev. Men det lyder ikke rart, at han har prøvet at opsøge dig. Jeg tror, at du bliver mindst utryg, hvis du slet ikke har kontakt til ham mere. Hvad tænker du om det?

Til gengæld vil jeg foreslå, at du holder tæt kontakt til din nye kvindelige kontaktperson. Hun kan også hjælpe dig med at fortælle dit opholdssted om din situation, så du ikke skal føle, at du er nødt til at holde det hemmeligt for dem. Og så de kan hjælpe dig, hvis han opsøger dig igen.

Jeg vil opfordre dig til at få en bisidder fra Børns Vilkår, som kan støtte og hjælpe dig, når der skal være møder med myndighederne, f.eks. politiet eller socialforvaltningen. En bisidder er en socialrådgiver, der er din personlige støtte, og som kan fortælle dig om dine rettigheder. Du kan ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du gerne vil have en bisidder. Du kan læse mere om ordningen på www.bornetelefonen.dk/bisidder

Mange gode tanker fra BørneTelefonen

 

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat