Brev

Min far fandt en anden

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Når ens forældre skal skilles, kan man godt føle sig meget alene og ked af det. Du skriver, at det er svært derhjemme, fordi din mor er meget ked af det. Det gør det ekstra hårdt, for det plejer sikkert at være din mor, der trøster dig. 

Når voksne skilles, er det aldrig barnets skyld. Det betyder også, at det ikke er dig, der skal trøste din mor – det er der andre, der skal. Fx hendes veninder eller anden familie. Din mor og far elsker dig – og du elsker dem, så det er ikke dig, der skal trøste. 

Jeg tror, du har ret i, at du er begyndt at ryge og drikke, fordi det er svært derhjemme. Selvom det kan være rart at ”glemme” problemerne, så løser det jo ikke dem. Derfor vil det være godt, hvis der er nogen, der passer på dig og taler med dig om skilsmissen. Måske også en anden voksen end din mor eller far. Fx en lærer, en venindes forældre eller en helt tredje. Måske har du også nogle veninder eller klassekammerater, der har forældre, der er skilt. Det kan være meget rart at høre deres råd – fx hvordan de er kommet igennem den svære tid. 

Du må også gerne ringe eller skrive til os på BørneTelefonen 116111, hvis du har brug for en snak med os. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat