Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg tager stoffer, drikker osv… -Dreng på 13.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

 Kære dreng

Tak for dit brev. Hvor er det godt at du skriver herind og spørger om hjælp. Jeg kan godt forstå hvis du føler dig presset - der er mange ting på spil for dig. Først vil jeg sige tak for din åbenhed og ærlighed, det vidner om at du er en dreng, der stopper op og tænker over de ting der sker i dit lige nu og rækker ud efter hjælp.

Jeg tænker, at det er meget alvorligt at hende pigen nu er gravid, og I skal simpelthen involvere en voksen på den ene eller anden måde. Du skriver, at du ikke kan tale med dine forældre, men har hun fortalt det til sine? Ønsker hun at få barnet? Det er vigtigt at I hurtigst muligt retter henvendelse til en læge, som kan bekræfte graviditeten men også tale med jer om hvad jeres muligheder er. Jeg skal ikke beslutte om hun skal beholde barnet eller ej, men det er vigtigt at I træffer beslutningen på et oplyst grundlag. Jeg har valgt at henvise dig til Sex og Samfund´s rådgivning, da de ved rigtig meget om graviditet og abort:

http://www.sexogsamfund.dk/Default.aspx?ID=26223

Jeg ved ikke om du selv anser det for problematisk, at du er begyndt at ryge hash og hænge ud med tatovøren i byen? Men jeg bliver nysgerrig på, om du har gjort dig tanker, om hvorfor lysten til at prøve hash opstod? Det er helt naturligt i din alder, at få lyst til at eksperimentere med f.eks. alkohol og hash. Men det påvirker din dagligdag og det kan virke lidt som om du føler dig presset til at være på en bestemt måde. Jeg tænker om du overhovedet har lyst til at være ven med tatovøren og føle dig nødsaget til at feste med ham og hans ældre venner? Jeg forstår godt, hvis du synes det pludselig kan føles vanskeligt at komme ud af det igen, men der er altså andre muligheder for et spændende ungdomsliv i nogle fælleskaber som er mere ligeværdige.

Hvis du har brug for at tale med en voksen om alle de ting der foregår i dit liv her og nu, vil jeg opfordre dig til at ringe til BørneTelefonen på 111116. Her er der altid en voksen der vil lytte og hjælpe dig. Her og nu er mit bedste råd til dig, at du skal søge hjælp hos en voksen. Det kan meget vel være en læge, en i familien du stoler på, pigens forældre eller måske en lærer på din skole? 

De bedste hilsner, BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat