Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

jeg kan ikke styre mig selv til fester

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du!

De fleste unge (jeg gætter på, du går i 9. Klasse?) får på et tidspunkt lyst til at gå til fester og prøve at drikke. Alkohol gør, som du har oplevet, at det er lettere at slå sig løs, fordi det fjerner noget generthed. Jeg tænker derfor, at det er meget naturligt, det du oplever lige nu.

Når man begynder at drikke, skal man finde ud af, hvor meget man kan tåle, inden man bliver for fuld. Måske kan du lave en aftale med dig selv om, hvor mange genstande du skal drikke den aften og se, hvordan det påvirker dig – hvad tænker du om det? Det er en god ide at drikke vand, når man drikker alkohol. Vandet hjælper til, at man ikke bliver lige så fuld, som hvis man ikke drak vand – giver det mening?

Det med at være fornuftig og at slå sig løs, tænker jeg er to gode egenskaber at have. At slå sig løs en gang imellem betyder ikke, at man ikke kan være fornuftig i hverdagen og omvendt. Måske kan du bruge din fornuftige side til ikke at blive for fuld. Omvendt kan det, at du nogle gange slår dig løs til en fest gøre, at du oplever, at det ikke er farligt og måske tage det med og bruge i hverdagen – hvad tænker du om det? Måske kan du lære en masse omkring dig selv ved det, men som du skriver, skal det at være fuld ikke være en undskyldning for at gøre hvad som helst.

Du skriver, at dine forældre ikke måtte opdage, at du blev fuld. Har du talt med dine forældre om fest og alkohol? Hvis ikke I har talt om, det gætter jeg på, at de ikke måtte vide det, men har du overvejet, at det kan være, at de gerne vil støtte dig i at udforske fester og alkohol? Jeg tænker, at det er godt at have nogle voksne som ved, hvor du er og hvad der sker. På den måde er det nemmere få hjælp fra dem, hvis nu du skulle få brug for det. 

Hvis du har brug for at tale mere om det. er du velkommen til at skrive ind igen eller ringe, sms'e eller chatte til børnetelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat