Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har været utro

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år!

Vi kommer alle til at gøre ting i livet, som er mere eller mindre kloge. Vi kan ikke gøre vores handlinger om. Pointen er, at vi skal tage ved lære og med tiden gøre mindre af dét, som ikke er smart for os at gøre. Du er lige nu blevet klog på den hårde måde, så at sige fordi du nu véd noget om, hvad du kan komme til at gøre, hvis du drikker dig stiv og fordi du nu véd noget om, hvordan en kæreste kan reagere på dette.

Jeg har stor respekt for din skyldfølelse. Jeg kommer til at tænke om den som et udtryk for, at du er i gang med at finde nyt fodfæste med hensyn til, hvordan du skal gøre i fremtiden. Man kan betragte den som en fase eller en periode, hvor din hjerne arbejder med, hvordan den skal bruge denne seneste erfaring, du har gjort dig. Det vil sige, du er i stand til at tage ved lære. Det er en god og vigtig egenskab at have - selv om det kan føles rigtig træls lige mens det står på.

Jeg har også stor respekt for din ærlighed. Du har modet til at stå ved dine handlinger, selv om konsekvensen kan være uønsket for dig. Det er flot og det fortæller mig, at du er en reel pige, der slet ikke har til hensigt at såre den, du holder af.

Det er muligt, at du og din næste kæreste skal tale med hinanden om, hvordan jeres indbyrdes "regler" skal være, når een af jer går til fester og om, hvordan I kan støtte hinanden i at overholde aftalerne. Ligeså kan du måske hente nogen støtte i den forbindelse fra dine veninder.

Dét, som er sket for dig, er sket for mange både piger og drenge. Hvis du læser andre breve i Brevkassen, vil du kunne se deres overvejelser og svarene til dem. Hvis du taler med din mor eller din søster eller dine veninder om dette, vil du sikkert finde ud af, at flere andre har gjort nogle erfaringer, som ligner dine. Det vil jeg foreslå dig fordi det ofte hjælper at tale med andre, som man har tillid til. Efterhånden vil du finde nyt fodfæste og du fil finde dig selv i en klogere og mere sikker udgave. Jeg ønsker dig held og lykke i den proces.

Mange hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere gode råd om Forelskelse, kærlighed og kærestesorger

Kærlighed og forelskelse kan være det bedste, men hvis dit hjerte er blevet knust, kan det også gøre rigtig ondt!

Hvordan får man en kæreste? Er du forelsket? Ved du ikke, hvordan du flirter eller scorer dit crush? Er du blevet helt vild med din bedste ven?

Måske du er midt i et break up og har kærestesorger? Eller måske du gerne vil slå op med din kæreste – men hvordan gør man det?

Det kan også være, du er jaloux på din ven, fordi han scorede hende, du var vild med. Eller måske jalousien dukker op, hvis din kæreste er sammen med sine venner.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved bl.a. at prøve scoreguiden, kysseskolen, se videoer eller få råd om kærestesorger og forelskelse.

Ramt af kæreste sorger? Få gode råd!

Det kan gøre så forbandet ondt at have kærestesorger! Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem dine kærestesorger.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat