Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen alkohol blå mandag

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14 årige pige.

Jeg kan læse i dit brev, at du synes at det er rigtigt svært, at du ikke må drikke, når mange af dine klassekammerater må. Der kan være meget stor forskel på, hvad man må for sine forældre og hvad man ikke må og ofte kan man have en følelse af, at alle andre må det hele.

Du fortæller ikke om du gerne må gå til festen, bare uden at drikke? Men ud fra det du ellers skriver, så går jeg ud fra at du godt må være med til festen. Du fortæller at du ville blive ked af det og at det vil ødelægge din aften, hvis du ikke kan drikke når dine veninder kan.
Her er jeg desværre nødt til at sige, at dine forældre vil ikke have at du drikker. Du har ikke lyst til at snakke med dem om det og så længe du er under 18, er det dem der bestemmer. Du skriver faktisk også, at du godt forstår lidt at de ikke vil have at du drikker.
Om det så vil ødelægge din aften eller gøre dig ked af det, er noget du selv kan have indflydelse på. Det er nemlig dig der bestemmer dit humør til festen, og selvom det kan være irriterende, ikke at måtte drikke når de andre gør det, så er det nu engang sådan det er for dig.

Som du selv skriver, er der nok også andre, der ikke må drikke for deres forældre. Du er bestemt ikke den eneste, der har det sådan. Jeg ved nogle klasser vælger at holde et forældremøde, hvor man taler om netop Blå mandag. Herved kan forældrene lave nogle samlede regler for, hvad der er ok og ikke ok. Måske du kunne tage en snak med din klasselærer, om I måske kunne holde sådan et møde. Om det ændrer på om du får lov til at få et par drinks, kan jeg ikke svare på, men det kan være rart at vide, der er lavet nogle fælles regler, og du vil måske lettere kunne nyde dagen, som jo er en særlig dag.

Kærlig hilsen Børnetelefonen
 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat