Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

I tvivl om jeg skal drikke eller ej

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år.

Godt, at du ved, at dine forældre vil dig det bedste. Det kan være irriterende, når forældre laver forbud, og man kan nemt, som du, få lyst til at lyve overfor dem. Men jeg tænker ikke, at det er nogen god vej at gå. Det er vigtigt, for at I kan have et ordentligt forhold til hinanden, at du prøver at snakke med dem om dit dilemma. Sig det ligeud til dem, at du har virkelig meget lyst til at drikke en genstand til festen med dine venner fra 9. klasse.

Forhåbentlig vil dine forældre gribe den fortrolighed og tillid du viser dem, og snakke med dig om det på en god måde. Måske kan I få lavet en aftale om, at du kan ringe til dem, hvis du får det skidt og gerne vil hjem. Eller du kan ringe til dem i løbet af aftenen, så de lige kan høre, hvordan du har det. Jeg tror dine forældre vil være glade for, at du snakker med dem om det.

Jeg er lidt usikker på, om det er dig selv, der føler, at du er mega nederen og en taber, hvis du ikke drikker, eller om det er noget dine venner i 9.klasse siger til dig ? Du skal i hvert fald passe på med at lade dig presse til noget med at drikke, fordi du gerne vil leve op til vennerne. Prøv at mærke efter, hvor din egen grænse er, og følg den fornemmelse du selv har. Hvis du aftaler med dig selv, at du vil drikke en enkelt genstand, så gør dig umage for at overholde den aftale. Lad være med at lade dig lokke til at drikke mere, selvom du måske må høre på, at du er en taber. Hvis dine venner er gode venner, vil de respektere, at du siger nej, når de spørger dig, om du vil drikke mere.

Det kan være en lidt svær tid, hvor du lige skal finde ud af, hvor du selv står i forhold til de andre. Måske har du en god veninde, som du kan snakke med det om?  Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen, hvor du kan snakke med en anden voksen om det, hvis du bliver i tvivl om, hvor du står.

Jeg ønsker dig en masse gode fester fremover.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat