Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvor mange genstande?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du bliver i tvivl om, hvad der er rigtigt, når nogen siger noget, og du mærker det helt anderledes.

Det er meget forskelligt, hvordan man får det af at drikke alkohol. Det er også forskelligt, hvor meget der skal til, før man føler sig fuld.

For nogle skal der meget til, før de føler sig fulde, og for andre skal der ikke så meget til. Tit er det faktisk sådan, at når man drikker alkohol første gang, så føler man sig hurtigere fuld.

Så hvis du kunne mærke alkoholen i kroppen efter 2 Mokai, så er det helt normalt. Jeg tænker, at det vigtigste er, at du selv mærker efter, så du ikke kommer til at drikke så meget, at du får det virkelig skidt eller bliver så fuld, at du ikke kan styre det.

Det er også meget forskelligt, om folk får tømmermænd, og hvordan de føles. Derfor kan du sagtens have fået det dårligt af at drikke Mokai, også selvom din søster ikke havde det, da hun begyndte at gå til fester.

Man kan godt have det skidt i kroppen nogle dage efter, at man har drukket alkohol. Det er en god ide at huske at drikke vand og spise mad, imens man drikker alkohol.

Jeg gætter på, at dine forældre også var med til familiefest og derfor godt ved, at du fik Mokai? Måske kan du snakke lidt med dem om, hvordan du fik det af at drikke? Måske har de også nogle gode råd – både om tømmermænd, men også om hvor meget man kan tåle at drikke.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat