Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig

Hej!

i går tog jeg hårde stoffer uden at mine forældre vidste det…

hvad skal jeg gøre nu?

skal jeg sige det til dem?

13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev. Du er ikke den eneste 13-årige, der har eksperimenteret med stoffer. Men ikke alle overvejer, hvad de skal gøre efterfølgende.

Når du spørger hvad du skal gøre, får det mig til at tænke, at du gerne vil handle. At være handlingsorienteret, er en ret god evne at have. Især når man synes noget er lidt svært. Så giv dig selv et kram for det. Og husk på denne evne, hvis der en anden gang er noget der er lidt svært.

Jeg tror, at du overvejer at fortælle dine forældre du har taget hårde stoffer, fordi det er det du helst vil. Så ja, jeg synes, at du skal sige det. Jeg tror, at det er det du vil have det bedst med -også på langt sigt i dit liv.

Bare det, at du overvejer at fortælle dine forældre det, vil gøre det nemmere at få sagt. For processen med at få det fortalt er allerede godt i gang. Du mangler bare den sidste del.

Den sidste del er, at få det sagt. Noget der kan hjælpe er, hvis du prøver at tænke tilbage på de gange, hvor dine forældre har været rigtig dejlige forældre. Og passet på dig eller trøstet dig.

Prøv at hold fast på de tanker, når du skal fortælle det til dem. Det kan nemlig hjælpe til med, at gøre det nemmere at få det fortalt. Forestil dig, at jeres snak går godt.

Nu har du ikke skrevet så meget om, hvad der gjorde at du tog de her stoffer. Men jeg tænker, at det også er vigtigt, at du taler med dine forældre om det. Det kan jo være rigtig farligt, at tage stoffer, så derfor er det vigtigt, at I får en snak om det. 
Måske bliver de forskrækkede, i starten. Men jeg ved også, at mange forældre bliver rigtig glade for, at man er ærlig og fortæller om de ting man prøver af.

Når det kommer til hvad du skal sige, så synes jeg du skal sige det lige ud. Sig du har taget stoffer. Og sig hvordan du har det med det. Fortæl om dine følelser omkring det.

Du kan også sige, at du har skrevet herind til os på BørneTelefonen og evt. vise dem dit brev. Det kan nogen gange gøre det nemmere, at starte snakken.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat