Brev

Hjælp Mig

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret.

Kære dreng på 13 år

Tak for dit brev. Du skriver, at der er en som har fundet din adresse og truer med at komme, hvis ikke du gør hvad han siger. Det lyder virkelig ubehageligt. Jeg kan godt forstå, at du fik lyst til at skrive herind.

Det er ikke okay at personen truer dig. Og det er vigtigt at du får støtte, så du ikke skal gå rundt og være bange for om personen finder dig. Derfor tænker jeg også på, om du mon har fortalt andre end mig, at du bliver truet? Det kunne fx være dine forældre? en lærer på din skole? eller en helt trejde?

Hvis ikke du allerede har gjort det, er det nemlig et godt sted at starte. Det er godt ikke at være alene om trusler.

Du behøver ikke sige så meget andet, end det du allerede har fortalt mig. Du er også velkommen til at vise den voksne mit svar her, hvis det føles lettere. Det har hjulpet for andre.

Hvis du er i akut far for dit liv, så husk at du altid kan ringe 112. Så vil politiet kunne hjælpe. Du kan også ringe til 114, hvis du har været udsat for trusler, men ikke har akut brug for politiets hjælp. Eller du kan anmelde vold personligt på en politistation eller ved at skrive til politiet.

Det er svært for mig at hjælpe dig mere her i mit svar til dig, fordi du er anonym. Hvis du gerne vil have mere hjælp fra BørneTelefonen vil jeg anbefale dig at ringe ind. Så kan du og den rådgiver du taler med finde frem til nogle handlemuligheder sammen. Hvad tænker du mon om den mulighed? Telefon nummeret er 116 111.

Der findes flere muligheder for at få hjælp. Det håber jeg også, at du får indtryk af, når du læser mit svar her. Brug endelig dit mod til at tale med voksen nær dig, ringe ind til BørneTelefonen og/eller tale med politiet. Jeg tror på, at du kan!

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Vejrtrækningsøvelse

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat