Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hjælp mig!!

Hej brevkassen

Jeg er en pige på 13 år, som har mange ældre venner.

Mine ældre venner drikker alkohol og tager til fester og de spørger tit om jeg ikke vil drikke eller tage med til fester. Jeg har sygt meget lyst til at tage med og have det sjovt, men jeg må ikke drikke så meget som de gør. Men jeg vil bare gerne være en del af deres gruppe. Og de er mine bedste venner/veninder og jeg har det bare så sjovt med dem.

Så jeg har prøvet at tale lidt med min mor om det, men hun synes ikke at jeg sal begynde før min konfirmation. Og det er først om 1,5 år.

Men jeg har også to ældre søskende som tit hygger sig med at drikke lidt og høre musik, men jeg kan jo ikke være med??

Hvad skal jeg gøre????<3<3<3

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år. 

Hvor er det dejligt, at du har mange gode venner og fedt at I har det sjovt og dejligt sammen. 

Jeg kan sagtens forstå, at du gerne vil drikke og have det sjovt med dine venner. Men jeg kan også godt forstå, at din mor synes det er for tidligt. Jeg tænker, at det er helt normalt, at forældre har den holdning, at man skal konfirmeres før man begynder at drikke alkohol. Dine venner fik sikkert heller ikke lov til det, da de var på din alder. I og med at de er ældre end dig, så er det klart, at du kan føle det er lidt uretfærdigt, men det tænker jeg faktisk ikke det er. 
Dine venner ved jo godt, at du er yngre og af denne grund har lidt flere regler du skal følge, Hvor én af dem er, at du ikke må drikke alkohol. 

Mit råd til dig vil være at tale med dine venner om, hvordan du har det. Du kan sige, at du rigtig gerne vil med til fester og have det skægt, men at du ikke må drikke alkohol endnu. Hvis det er nogle gode venner, så vil de helt sikkert godt kunne forstå det. De vil sikkert også tænke tilbage på, da de ikke måtte drikke alkohol. Jeg tænker, at du måske kunne få lov til at tage med til nogle af festerne, hvor du så laver en aftale med dine forældre om, at du ikke drikker alkohol. 

I dit brev skriver du, at du allerede har talt lidt med din mor om det. Det synes jeg er rigtig godt og noget du skal blive ved med. Hvis du viser dine forældre den tillid, at du godt kan være med til fester uden at drikke alkohol, så kan det være de i løbet af det næste halvandet år giver dig lidt mere lov. For eksempel kan det være du får lov til at drikke en enkelt eller to øl med dine venner en gang i mellem. 

Jeg synes man skal passe på med at sammenligne det med at gå til fest og indtagelse af alkohol. Man kan sagtens være til en fest, hvor der ikke bliver drukket alkohol. Det kan være du må få lov til, at invitere dine venner til sådan en fest. Så kan I måske lave nogle alkoholfrie drinks. Man kan lave rigtige mange flotte og så føler man, at der er blevet gjort lidt ekstra ud af det i stedet for at drikke en sodavand. 

Med venlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat