Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hash & Venner

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg er glad for, du har skrevet herind, for jeg kan godt forstå at du er bekymret for dine venner. 
Jeg synes, det er rigtig stort af dig, at du bekymrer dig om dem og gerne vil have dem til at stoppe, men jeg synes også, det er et stort ansvar du står alene med som 14 årig.

Har du prøvet at fortælle dem, hvordan du har det med at de ryger hash..? Jeg tænker, at det måske kunne være en idé at snakke med bare en af dem. Måske der er en, som du ved gerne vil ud af sit misbrug..? Eller måske der er en anden, som heller ikke ryger, som du kan få til at hjælpe dig med at snakke med dem..? Hvad tænker du om den idé?

Det kan også være at det hjælper, hvis du viser dem det brev, du har skrevet ind til os, på den måde kan de måske se, at du faktisk mener det, og at du er bekymret fordi du holder af dem. 
 

Jeg ved ikke om du kender siden, men der er en side der hedder www.dcaa.dk, måske kan du finde noget vejledning og støtte i hvordan du kan gribe det hele an der.

Måske skulle du også lufte din bekymring overfor en vokse? - Fx. en af dine forældre eller en af jeres lærere? Jeg kan godt forstå, hvis ikke du har lyst til at sladre, men det kunne du måske snakke med den voksne om - at du ikke har lyst til at være den der "stikker" vennerne, men at du ikke kan holde ud at se mange af dine venner begynde at ryge hash... Så vil det jo være op til de vokse at reagere på en måde, som ikke udstiller dig...
 (Det kan godt lade sig gøre...)

Du er altid velkommen til at skrive herind igen eller måske ringe til BørneTelefonen på 116 111

De bedste hilsner
BørneBrevkassen

 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat