Brev

Fuld..

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Vi håber, at du alligevel vil kunne bruge svaret. Dit svar kommer her:

Kære Pige på 11 år

Tusind tak for dit brev til BørneTelefonen, jeg er glad for at du skriver ind til os.

Du skriver til os, at din far ikke drikker i hverdagen, men når der er særlige lejligheder som f.eks. jul, så kan han godt drikke så meget, at han bliver meget fuld.

Det kan jeg virkelig godt forstå, at du ikke synes er rart og at det gør dig trist.

Du skriver, at det måske lyder mærkeligt og jeg vil sige, at det lyder slet ikke mærkeligt. Når man som barn oplever, at ens forældre bliver fulde, underlige og som du skriver bimmelims, så bliver man utryg og bange. Det er helt naturligt og der er mange andre børn, som har det lige som dig.

Du kan evt. læse nogle af deres breve her  https://bornetelefonen.dk/alkohol-i-familien/

Det er ikke meningen, at man skal være utryg og bange, som barn. Det tror jeg også, at din far kan forstå, hvis han får det af vide. Så derfor kunne det være en rigtig god ide, at få det sagt til ham. Så han ved, at når han er fuld, så gør det dig bange.

Jeg vil vise dig en video med ideer til, hvordan du kan få taget startet samtalen. Det kan nemlig føles ret umuligt, når man skal sige til sin far, at man bliver bange for ham, når han er fuld. Jeg tror, at denne video vil kunne give dig nogle forslag til, hvordan du på en god måde får fortalt om din bekymring til en voksen:

https://bornetelefonen.dk/fortael-noget-svaert/

Det kan også være, at du skal starte med at snakke med din mor eller en anden voksen, som du er tryg ved, så de kan hjælpe dig med, at tage snakken med din far.

Jeg kunne forstille mig, at når du får det sagt, så vil du opleve en lettelse, da du ikke længere skal gå med den bekymring alene.

Det kan også være, at når du får det sagt, så vil din far tænke over det til næste gang, der er en særlig lejlighed. Så kan det være, at han drikker lidt mindre, så du ikke skal blive bange længere.

Du har i hvert fald taget det første skridt, ved at fortælle os om, hvordan du har det. Nu er det næste skridt, at få fortalt det til din far. Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111 vi er altid klar til at lytte.

De bedste hilsner

BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Bisidder

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat