Brev

Føler mig alene

Hej BørneTelefonen,

Jeg er 15 år, og går i 9. Klasse. For tiden føler jeg mig rigtig alene, også selvom, at jeg ved at jeg har venner. En stor del fra min klasse fester hver weekend, og det har de gjort siden slutningen af 7. Klasse, men jeg har aldrig drukket, da det ikke er noget, man gør i min omgangskreds.

Men jeg synes, at det er begyndt at blive hårdt nu. Især når jeg sidder alene fredag aften og jeg ved, at mange fra min klasse sidder sammen et andet sted. Jeg som person har egentlig ikke noget imod at drikke.

Men jeg gider heller ikke at komme til festerne, uden nogle af mine Lidt tættere venner er med. De har sagt, at grunden til, at de ikke inviterede os (mig og mine veninder) i starten er, at de ikke synes det gav mening at invitere nogle som ikke drillede til fester hvor der drikkes. Jeg skal på gym efter til næste år, men gider ikke bare at vente på, at det hele ændrer sig, jeg vil også gerne have det godt nu.

Jeg håber det giver mening, og glæder mig til at få et prof. Svar.

De bedste hilsner.

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Ja, jeg er helt enig. Du skal ikke “bare” vente, men derimod have det godt nu. Derfor håber jeg, at mit svar kan hjælpe.

Du skal vide, at du langt fra er den eneste, der føler sig “udenfor”, fordi du ikke drikker. Der er mange der kontakter os på BørneTelefonen og fortæller nogenlunde den samme historie som dig. Det er rigtig ærgerligt, for det er med til at skabe dårlig trivsel. Ingen skal føles sig tvunget til at gøre noget, man ikke har lyst til for at “passe ind”! Derfor skal du stå fast og først drikke alkohol, hvis du selv får lyst.

Til gengæld synes jeg, at du – hvis du har mod på det – skal tage en snak med dine klassekammerater. Måske der er en eller to, du taler godt med, og så fortælle, at det faktisk gør dig ked af det, når du ikke bliver inviteret med til festerne. Du kan jo være ærlig og sige, at du faktisk gerne vil med. Måske tror de, at du helst vil være fri, men sådan har du det jo ikke. Du vil gerne med, og det skal de vide. Kunne det være en mulighed?

Du skriver ikke, om dine tætte veninder går i din klasse, men måske du også kan høre, om de må komme med.

En anden mulighed er, at du taler med din lærer om det. Selvom festerne er i fritiden, så påvirker det jo klassens trivsel, især hvis det er størstedelen af klassekammeraterne, der bliver inviteret. Så kan det være, at der er noget, som lærerne og jeres forældre kan hjælpe med. I sidste ende er det nemlig de voksne, der skal sørge for, at der er plads til at være den, man er, i jeres klasse.

Og hvis der holdes store fester, hvor de fleste (men ikke alle) er inviteret), så er det måske vigtigt at få arbejdet lidt med det.. Det kan du i hvert fald overveje. Måske du kan vise din lærer dit brev og mit svar. Det kan måske give anledning til en god snak..

Jeg håber, du har fået et par ideer til, hvad du kan gøre? Hvis du har brug for det, må du altid ringe til BørneTelefonen på 116111.

Mange hilsner
BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker for meget eller har en mor eller far, der drikker for meget.
Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere
Chat
Chat