Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig alene

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Ja, jeg er helt enig. Du skal ikke “bare” vente, men derimod have det godt nu. Derfor håber jeg, at mit svar kan hjælpe.

Du skal vide, at du langt fra er den eneste, der føler sig “udenfor”, fordi du ikke drikker. Der er mange der kontakter os på BørneTelefonen og fortæller nogenlunde den samme historie som dig. Det er rigtig ærgerligt, for det er med til at skabe dårlig trivsel. Ingen skal føles sig tvunget til at gøre noget, man ikke har lyst til for at “passe ind”! Derfor skal du stå fast og først drikke alkohol, hvis du selv får lyst.

Til gengæld synes jeg, at du – hvis du har mod på det – skal tage en snak med dine klassekammerater. Måske der er en eller to, du taler godt med, og så fortælle, at det faktisk gør dig ked af det, når du ikke bliver inviteret med til festerne. Du kan jo være ærlig og sige, at du faktisk gerne vil med. Måske tror de, at du helst vil være fri, men sådan har du det jo ikke. Du vil gerne med, og det skal de vide. Kunne det være en mulighed?

Du skriver ikke, om dine tætte veninder går i din klasse, men måske du også kan høre, om de må komme med.

En anden mulighed er, at du taler med din lærer om det. Selvom festerne er i fritiden, så påvirker det jo klassens trivsel, især hvis det er størstedelen af klassekammeraterne, der bliver inviteret. Så kan det være, at der er noget, som lærerne og jeres forældre kan hjælpe med. I sidste ende er det nemlig de voksne, der skal sørge for, at der er plads til at være den, man er, i jeres klasse.

Og hvis der holdes store fester, hvor de fleste (men ikke alle) er inviteret), så er det måske vigtigt at få arbejdet lidt med det.. Det kan du i hvert fald overveje. Måske du kan vise din lærer dit brev og mit svar. Det kan måske give anledning til en god snak..

Jeg håber, du har fået et par ideer til, hvad du kan gøre? Hvis du har brug for det, må du altid ringe til BørneTelefonen på 116111.

Mange hilsner
BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat