Brev

Fester

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 17 årige pige

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for, at misse noget socialt sammen med klassen. Jeg syntes, at det er super godt, at du er opmærksom på hvordan du har det med fester. Det er vigtigt, at du lytter til dig selv, så du ikke kommer til at sige ja til noget som du egentlig ikke har lyst til. Vi har mange unge som taler med os omkring det med alkohol til fester, som føles som et krav eller pres, hvis man skal deltage i fester. Ligesom du beskriver, så er det netop det med følelsen af presset og det med at misse det sociale, der er et dillemma.

Jeg vil foreslå dig at tale med dem, du taler bedst med i din klasse. Fortæl dem at du rigtig gerne vil være social, men at du ikke kan lide at drikke eller feste. Jeg ved fra andre unge, at når de først har fået sagt højt, at de ikke har lyst til at drikke eller feste, bliver det nemmere for dem, at være sammen med klassen. Der er bare forskel på, hvad man synes er sjovt at være med til og man kan alligevel være social og få venner.  

Måske kan du være med til at arrangere sociale ting, som ikke involverer alkohol eller hele klassen. Det kunne være filmaftner, kageeftermiddage, biografture, spilleaftner, pizzaaften eller andre hyggeligt ting. Der er sikkert andre i klassen som har det ligesom dig, og som vil blive glade for andre initiativer.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat