Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Et dårligt minde

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak fordi du skriver ind og fortæller din historie. Når jeg læser dit brev, får jeg et klart indtryk af, at du faktisk er en pige, der respekterer dig selv og dine grænser, og som kan sige fra. Og du sagde faktisk også fra overfor drengen, du prøvede at gå. Men han holdt dig fast! Så selvom du gik med til at gå en tur, gik du ikke med til, at han skulle røre dig over det hele. Det han har gjort er derfor på ingen måde okay. Og det er på ingen måde din skyld. Det håber jeg, du vil lytte til.

Et seksuelt overgreb behøver ikke være et fuldbyrdet samleje. Der er tale om et seksuelt overgreb, hvis en person ikke ønsker den seksuelle kontakt, der sker mellem to. Faktisk behøver der ikke være fysisk berøring til stede. Det er også et seksuelt overgreb, hvis nogen tvinger en til eksempelvis at se porno eller klæde sig selv af. 

Det kan måske være svært helt at glemme episoden, men du kan bearbejde det, så det ikke er noget, du går og tænker på hele tiden. Det, jeg vil råde dig til, er præcis det, du allerede gør – at tale med nogen om, hvad der er sket. Hvor er det en ærgerlig reaktion dine veninder havde. Er der andre i din omgangskreds, du stoler på og tør fortælle det til? Det kan være et familiemedlem, en ven eller måske en sød lærer.

Det kan også være, at du skulle tage mod til dig igen og fortælle din mor hele historien. Selvom hun måske ikke er så vild med, at du drikker, forestiller jeg mig, at hun godt selv kan huske, hvordan det var at være ung. Hun har sikkert også gjort noget, som hendes forældre ikke var helt glade for. Men mon hun ikke vil blive glad for at mærke din tillid og for at erfare, at du går til hende, når noget er svært. Selv når du måske endda har overtrådt nogle af hendes regler.

Hvis det er grænseoverskridende at fortælle, kan det være en idé at ringe ind på BørneTelefonen på 116111 og øve dig i at sige det højt. Det kan også være en idé at skrive de vigtigste ting, man vil sige ned på et papir. Eller at vise dit brev og mit svar til den voksne, du vælger at tale med.

Jeg ønsker dig alt det bedste til at komme videre efter denne ubehagelige oplevelse.

tanker og kærlig hilsen  fra BørneTelefonen

Er du blevet seksuelt krænket?

Seksuelle krænkelser er, hvis du bliver tvunget, presset eller lokket til noget seksuelt. Det kan også være en krænkelse, selvom man ikke sagde nej.

En seksuel krænkelse er fx hvis nogen rører ved dig på en seksuel måde, uden at du har givet dem lov. Hvis du bliver bedt om at røre ved dem. Hvis du skal kigge på noget seksuelt eller gøre noget seksuelt – fx tage tøjet af.

Det er heller ikke ok, hvis du bliver presset til at tale om seksuelle emner – fx svare på spørgsmål, om du onanerer.

Det er vigtigt at tale med nogen, hvis man har været udsat for en krænkelse. Her kan du læse mere om seksuelle krænkelser og få gode råd.

Seksuel krænkelse Andre der hjælper

Anmeld digital krænkelse

Anmeld ulovlig deling af billeder og video samt digital afpresning
Læs mere

Anmeld seksuelt overgrebsmateriale

Anmelde seksuelt overgrebsmateriale med børn
Læs mere

Anmeld voldtægt og seksuelle overgreb

Hjælp til at anmelde voldtægt og seksuelle overgreb
Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat