Brev

En dårlig nat

Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Jeg kan godt forstå, at du er overrasket over, hvordan aftenen endte! Det lyder til at det slet ikke var det, du forventede og det synes jeg du skal huske. Ingen kan forudsige, hvordan ting udspiller sig – især ikke når andre mennesker er indblandet.

Husk på, at du er et godt barn, der tænker sig om. Ellers ville du slet ikke have skrevet til os og fortalt om din dårlige samvittighed.

Du deltog  i en lidt vild sammenkomst, der ikke gik, som du havde troet. Den slags er en del af det at blive voksen. Det er ikke noget, du bør skamme dig over.

Det er  nemlig helt almindeligt, at man som ung eksperimenterer og kommer ud for ting, man slet ikke havde regnet med. Det er sådan man får erfaringer og lærer af livet.

Jeg tænker, at du måske vil få det bedre, hvis du fortæller sandheden til dine forældre. Du har måske svært ved at leve med, at du har sneget dig ud om natten, drukket alkohol osv, Men man kan komme langt med sandheden og måske kan du bruge lejligheden til at lave nogle gode aftaler med dine forældre.

Så er du fri for at have så dårlig samvittighed en anden gang. Og dine forældre ved, hvor du er. Hvis noget skulle gå galt, og du får brug for hjælp – er det bedst, at dine forældre ved, hvor du er.

Jeg håber, at du kan finde modet til at tale med dine forældre. Du kan eventuelt tage udgangspunkt i det brev du skrev til os – det var rigtig fint skrevet og med mange gode tanker og overvejelser.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere
Chat
Chat