Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole og hash

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 17 år

Der er mange, som forsøger at dæmpe psykisk ubehag eller triste følelser med hash. Det kan virke som om, at det bedøver en, og fjerner smerten for en tid. Det er dog ikke en holdbar løsning, og man kan opleve at have det endnu værre, når rusen aftager. Måske du kan genkende det?

Faren ved at ryge hash – og tage andre stoffer er – at man kan få psykoser eller forværre psykiske problemstillinger. Måske er det det, du oplever, når du ryger og efterfølgende føler dig angst og kan have en oplevelse af, at du mister dig selv.

Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, hvad det giver dig at ryge hash? Gør det noget godt for dig, eller fjerner det dig fra dig selv og gør dig angst? Hvad skal du bruge hashen til, og hvordan ville det være, hvis du lod være med at ryge? Prøv at tænk lidt over mine spørgsmål. Du er selvfølgelig meget velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen og snakke med en rådgiver om dine tanker. Måske har du også mod på at snakke med din kontaktlærer eller dine forældre om, hvordan du går og har det?

Jeg tænker, at det også kunne være hjælpsomt for dig at kontakte Rusnavigatørerne på tlf. 45117636 eller via deres hjemmeside www.kabs.dk
Du kan også kontakte U-TURN på tlf. 82 56 23 00 eller på www.uturn.dk

Jeg tror, det ville være rigtig godt, hvis du fik hjælp til de psykiske problematikker på en anden måde end ved at ryge hash. Det kan fx være, at du har brug for nogle samtaler hos en terapeut eller psykolog. Det kan man få gennem sin læge. Men prøv at starte med at kontakte Rusnavigatørerne eller U-TURN. Begge steder har stor erfaring i at hjælpe og snakke med unge, der har et forbrug af hash.

Jeg håber, du kan bruge mit svar.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen
 

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat