Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

druk

jeg er ved at blive en der drikker meget og ved ikke hvordan jeg kan stop med det

det føles bare godt at blive halv stiv og lige mærke alkoholen i blodet og jo mere jeg drikker jo beder bliver det

så glemmer jeg også alle de problemer der er med komunen og det smager også godt

det er typisk øl jeg drikker da det er billigt og stort set sælges alle steder

er bange for at blive alkoholiker har i nogen råd til at stop med at drik

min mor ved ikke hvor meget jeg drikker da jeg gør det mest i smug og når hun sover

hun skal heller ikke vide det

så de standart råd i kommer med om man skal snak med nogen om det dem kan i godt glemme

det gider jeg ikke

jeg vil bare prøve at stop med at drik

Dreng, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år

Du har erkendt, at du har et alkoholforbrug, der er for stort og skadeligt for dig. Det har jeg stor respekt for. Mange har nemlig svært ved at indse og indrømme deres misbrug. Ligesom de også har svært ved at bede om hjælp. 

Det kan du dog! Du har skrevet hertil. Og det er et stort første skridt. 

Du forstår også, at du bruger alkohol til at dæmpe de problemer, som du lige nu har i dit liv. Det er også et skridt på vejen. For det er selvfølgelig vigtigt, at man ikke kun får hjælp til at stoppe med at drikke. Men også til den bagvedliggende grund. 

Du skriver, at du ikke vil involvere din mor i dit alkoholoverforbrug. Det respekterer jeg. Samtidig kan jeg dog fornemme, at du godt selv ved, at du nok får brug for noget støtte. Jeg vil derfor foreslå, at du ser nærmere på hjemmesiden NetStof: https://netstof.dk/

Netstof er et rådgivningstilbud til unge som dig med alkoholproblemer. På siden kan du finde den hjælp, der tilbydes i netop din kommune. Du kan også chatte med andre unge med lignende problemer. 

Det kan være svært bare at stoppe med at drikke, hvis man har gjort det i noget tid. Man kan nemlig få det både psykisk og fysisk dårligt. En anden mulighed for dig kunne derfor også være at bestille en tid hos din egen læge for at tale om dit overforbrug af alkohol og dit ønske om at stoppe. Din læge vil have flere muligheder for at hjælpe dig. Men du skal vide, at han eller hun godt kan vælge at kontakte din mor, for at fortælle om, den behandling, du kommer i. Du kan derfor starte med at fortælle, hvorfor det er vigtigt, at din mor ikke får besked.

Jeg vil råde dig til at tænke over, hvem i dit netværk der vil kunne støtte dig i din beslutning. Hvad med din far? Eller en anden fra din familie? Det kunne også være en god lærer eller en vens mor eller far. Selvom du måske tænker, at du vil klare det her selv, så overvej, om der alligevel kunne være en voksen, du kunne betro dig til. Det kan nemlig være en stor lettelse at få fortalt om sin ”hemmelighed” og få støtte til den ændring, du står overfor. 

Du nævner kort, at du har mange problemer med din kommune. Måske kunne du derfor have glæde af en bisidder fra BørneTelefonen. Nogle børn og unge, der er i kontakt med kommunen, kan føle at der ikke bliver lyttet rigtig til dem. Måske har du det også sådan? Her kan en bisidder være en hjælp – for bisidderen er den unges støtte ved samtaler i kommunen. Læs mere om det her: https://bornetelefonen.dk/bisidder

Dit brev har en meget stærk tone, og jeg fornemmer derfor, at du er en ung mand med styrke. Du skal derfor nok klare dig igennem det her. Bare hold fast i dit mod om at søge hjælp. Du fortjener et godt liv. 

Jeg ønsker dig alt det bedste

Børnetelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat