Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bror tager stoffer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Jeg kan godt forstå, at du tit tænker tilbage på dit møde med din papbror. Jeg synes du gjorde det rigtige og klarede det rigtigt flot. Selvom du blev urolig og måske også lidt forskrækket over, at møde din papbror, fik du sagt fra og passet på dig selv, ved at sige at du ikke måtte tale med ham. 

Jeg kan forstå, at du tænker meget over om du møder ham igen og hvad du så skal gøre.Jeg tænker på om du kan tale med dine lærere om det, fortælle dem at du har brug for at de hjælper dig, hvis din papbror vil tale med dig. Jeg tror det er vigtigt, at du får talt med de voksne der er omkring dig, om din papbror, så du igen kan føle dig tryg i skolen. Ved at vide, at de vil hjælpe dig hvis du har brug for det, så tror jeg du vil få mere ro på. 

Men, jeg tænker også på, om dine forældre ved at du mødte din papbror? Ellers vil det måske være en idé? Måske vil det være en idé, at dine forældre talte med din papbror om, at de ikke vil have at han snakker med dig og dine søskende, når han tager stoffer - det er jo dine forældre, der har bestemt det for jer. Måske kan dine lærere også tale med dine forældre om det? 

Måske vil det også være godt, at I sammen taler lidt om det her med at din papbror har taget stoffer. Og det at du er bange for at møde ham igen. Jeg kan forestille mig, at du har mange spørgsmål omkring din papbrors situation og hvad dine forælder synes du skal gøre. Ville du kunne tale med dine forældre - måske vise dem brevet og mit svar eller skrive et nyt? 

Jeg håber jeg har kunnet hjælpe dig lidt på vej til hvad du kan stille op. Du skal vide at du altid er velkommen på BørneTelefonen på 116 111. Her kan du tale anonymt med en rådgiver om hvad som helst. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat