Brev

Blodprøve og hash

Svar fra

Børnetelefonen

Kære dig

Mange tak for dit brev. Jeg kan desværre ikke svare dig på dit spørgsmål. Jeg er ikke læge, og ved derfor ikke, hvad lægen kan finde på at teste for i dit blod. Jeg ved, at der kan gå op til 6 uger, før hash er ude af blodet i kroppen.

Jeg kan godt forstå, at du er nervøs for svaret på dine blodprøver. Jeg tænker på, om du kan snakke med dine forældre om det? Så du kan fortælle dem det inden, du måske vil få svar fra blodprøven? Ellers kan du måske få udskudt blodprøven?

Jeg ved, at nogle børn og unge der har ADHD bruger hash til dulme symptomerne. Er det mon derfor, du har røget hash? Det er ikke en god løsning. Jeg håber, at lægen kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad der kan hjælpe dig mod uroen.

Jeg håber, at du finder en god løsning. Eller at du kan få at vide, hvad de tester for et andet sted end BørneTelefonen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere
Chat
Chat