Brev

Bliver kaldt alkoholiker og har hash problemmer..

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det godt, at du stopper op og tænker, at du må have noget hjælp til dit misbrug af alkohol og hash. Jo hurtigere du får hjælpen, jo lettere vil det være at komme videre i dit liv uden misbrug, og fra din søster ved du heldigvis, at det kan nytte at få hjælp.

Du er selv helt klar over, hvorfor alkohol og hash er blevet dine venner, for du beskriver, hvordan du blomstrer op, når du er påvirket. Men samtidig ved du heldigvis også godt, at det er nogle farlige venner, der i det lange løb vil gøre dit liv meget svært. Du ved sikkert også, at dine selvværdsproblemer ikke bliver løst, men faktisk tværtimod bliver større.

Så igen – det er super, at du bliver bekymret for dig selv og gerne vil have hjælp. Det kan du være stolt over.

Der findes heldigvis rigtig mange steder, hvor man kan henvende sig med misbrugsproblemer. Nogle steder skal man have en henvisning fra sin læge eller sin sagsbehandler, andre steder kan man selv henvende sig.

Du har ret til at få hjælp. Alle kommuner skal hjælpe unge med misbrugsproblemer, så jeg vil råde dig til at henvende dig til din kommunes Anonyme Ungerådgivning, hvis de har sådan en, ellers så kan du også henvende dig til kommunens afdeling for børn og unge. Der kan de fortælle dig, hvordan de kan hjælpe dig. Du kan finde rådgivningen på kommunens hjemmeside. Du kan også henvende dig til din læge, hvis du hellere vil det.

Hvis du bor i København, kan du henvende dig til U-Turn, der rådgiver og hjælper unge med misbrugsproblemer. Du kan se på www.uturn.dk hvordan de kan hjælpe dig. På deres hjemmeside er der også nyttige links med masser af oplysninger.

Hvis du har brug for at snakke mere med en rådgiver om det, er du altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på Chatten.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat