Brev

Alkoholfrit og stoffrit valg

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Du har truffet en beslutning ift. alkohol, som er forskellig fra den, dine venner har truffet. Det giver jer helt naturligt forskellige ståsteder i forhold til lige præcis alkohol - og forskellige oplevelser af, hvad det måske er spændende, når man f.eks. hænger ud på Nørreport. 

Jeg tænker ikke, at du kun er interessant at være sammen med, når den anden er fuld. Jeg tænker, at det er udtryk for, at du er en meget overbærende ven, der accepterer, at din ven gør noget andet end det, du synes er rigtigt. Og at det på en eller anden måde er blevet "prisen" for at være sammen. Sådan behøver det ikke være.

Det kan være mange grunde til, at dine nye venner bruger alkohol på den måde, som de gør. Det forpligter heldigvis ikke dig til at gøre det samme - selv om det nogle gange kan kræve viljestyrke og selvdisciplin. Det er ret sejt, at du holder fast i din beslutning. Respekt for det!

Jeg får lyst til at foreslå dig flere ting;

Jeg foreslår dig blandt andet, at du spørger nogle af dine venner, om I kan lave andre ting end gå rundt på Nørreport og drikke sig i hegnet. Du kan tjekke, hvad der sker på gymnasiet eller rundt i byen og foreslå, at I følges ad til de ting. Det kan også være filmaftener, en tur i biffen, eller bare en stille og rolig aften hjemme hos en af jer.

Måske kan du undersøge, om der er andre piger i din klasse og i de andre klasser, som på nogle punkter passer bedre til dig og dine interesser end de piger, du lige nu følges med? Jeg tænker på, at der tit er forskellige grupper, på tværs af klasser og årgange på gymnasierne, som man kan deltage i. Hvis det er svært at få et overblik over disse muligheder, kan din lærer eller studievejlederen på gymnasiet måske hjælpe med det. Jeg foreslår det fordi, at det sagtens kan være sådan, at man går med forskellige venner til forskellige ting. Man har ikke nødvendigvis de samme interesser, bare fordi man er venner.

Kunne du dele dine tanker med en enkelt af dine veninder? Måske dine forældre, eller en anden voksen, som du stoler på. Det kan være, det er en god idé at gå til nogle ting i fritiden eller have et fritidsjob, så der er flere muligheder for at finde gode venner end lige på gymnasiet. Der kan de måske bakke dig op og være dine sparringspartnere, så du ikke går alene med dine tanker.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar til noget. Jeg ønsker dig i hvert fald masser af held og lykke med at få en god tid på gymnasiet.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat