Brev

alkohol som 12 årig

Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Mange tak for dit brev. Det er helt naturligt at blive nysgerrig på alkohol i din alder. Men jeg kan godt forstå, at du kan blive i tvivl om det er en god idé.

Alkohol er skadeligt for hjernen i store mængder. Undersøgelser viser, at det særligt er skadelig for børn og unge, fordi hjernen udvikles rigtig meget indtil man bliver voksen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke børn under 16 år at drikke alkohol, og unge mellem 16 og 18 år anbefales at drikke mindst muligt og stoppe før 5 genstande ved samme lejlighed.

Det lyder som om, at du har en rigtig god og fornuftig snak med dine forældre om alkohol. Det er så vigtigt med åbenhed og ærlighed når det gælder interessen for alkohol. Det er den bedste vej til at få et fornuftigt forhold til alkohol senere hen.

Hvis du kan vente med at drikke til du bliver ældre, så vil det være rigtig godt. Men jeg synes, det lyder fint med en enkelt Mokaï til din storebrors konfirmation, nu dine forældre har givet dig lov til det.  Jeg tænker, at det kan være rart for dig, at du prøver det sammen med dine forældre.

Vodka er en meget stærk form for alkohol, derfor håber jeg, at du og din veninde vil vente til I bliver ældre med at drikke det igen. Og husk at det er en rigtig god idé at have en aftale med dine forældre, før du prøver at drikke igen med din veninde.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

På netstof.dk kan du få information og rådgivning om alkohol, hash og andre stoffer.

Læs mere

Hope Ung

Rådgivning, film og spil for børn og unge, som har en mor eller far, der drikker for meget.

Læs mere

KABS

Gratis og anonym misbrugsbehandling til dig, der har et misbrug af hash og feststoffer.

Læs mere
Chat
Chat