Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Alkohol problemer?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige,

Alkohol er en svær størrelse – nogle kan styre det og bliver aldrig afhængige selvom de i en periode drikker tæt, andre kan blive afhængige allerede efter de første par gange de drikker alkohol. Jeg kan derfor godt forstå, at du kan være bange for eller bekymre dig om hvorvidt alkohol kan blive et problem for dig.

Jeg har også hørt at alkoholisme kan være arveligt og det er derfor rigtigt godt, at du tager det så alvorligt som du gør. Kan man sige at du i øjeblikket, på en måde, bruger alkoholen til at få det bedre når du har det rigtig svært og er alene hjemme? Grunden til jeg spørger er fordi når alkohol bliver et ’middel’ til at få det bedre gør at risikoen for at blive afhængig af alkohol større – alkoholen løser jo ikke problemet/årsagen til, at du har det svært. Det hjælper dig kun til at ’flygte’ til et andet sted for en kort stund. Mon det giver mening det jeg skriver?

Som oftest drikker unge, når de er sammen til fest eller en anden social begivenhed, men jeg har også snakket med nogle som kan tage en øl eller to når de er alene. Måske du selv også tænker på, hvordan det kommer til at gå når du på et tidspunkt flytter hjemmefra, hvor dine forældres tilstedeværelse ikke længere begrænser om du drikker eller ej? Hvis du stadig på det tidspunkt har lyst til at drikke dig fuld, når du er alene og noget der går dig på, er der nok en risiko for at det bliver en glidebane.

Jeg synes derfor det er vigtigt, at du snakker med nogen om det nu - før det går galt. Det kunne måske være dine forældre eller en anden voksen som du har tillid til? Du er selv virkelig god til at reflektere over dine handlinger og hvordan du har det, hvilket er et godt grundlag for at blive respekteret. Hvis det er svært at sige højt kan du evt. vise det brev du skrev til os og mit svar. Der findes også rådgivninger, som f.eks www.Tuba.dk eller www.hope.dk som er særligt gode til at vejlede ift. alkohol. Ligesom på BørneTelefonen kan man kontakte dem anonymt og få rådgivning.

Jeg håber mit svar vil kunne hjælpe dig videre med hvad du skal gøre.

Kærlige hilsner,

BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat