Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

alkohol for tidligt ?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det lyder til, at du har mange tanker omkring at drikke alkohol. Jeg får lidt lyst til at spørge dig, hvad der mon gør, at du har lyst til at prøve at drikke alkohol?

Du fortæller, at du sagde nej til at drikke, da din bedste ven spurgte, om du ville. Det får mig til at tænke, at du måske inderst inde ikke er helt klar til at drikke endnu? Men at lysten opstår, fordi det er ukendt og spændende?

Jeg tænker, at det som udgangspunkt altid er bedst at vente så lang tid som muligt med at drikke alkohol. 13 år er en ung alder i forhold til alkohol. Unge må i Danmark først købe alkohol, når de er fyldt 16 år, så det er faktisk slet ikke lovligt for dig at købe alkohol endnu. Jeg synes derfor, at du skal nyde, der hvor du er nu og vente til, at det kommer helt naturligt – og det skal det nok!

Du kan måske tale med dine forældre, søskende og ældre familiemedlemmer, hvornår de begyndte at drikke og hvordan det startede? Det kan også være, at det er et tema, som I kan tage op i klassen? Det kan måske give dig lidt mere ro og huske dig på, at det nok skal komme, når du er helt klar og er gammel nok.

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat