Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

alkohol

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år.

Du lyder som en rigtig fornuftig pige, der tænker over tingene, det er ret sejt. Det virker til, at du har en mor, som gerne vil lytte og tale med dig om det at få lov at drikke lidt, når du skal til fester. Denne snak vil jeg foreslå, du tager med din mor. Fortæl hende, hvad der sker til festerne, og hvilken aftale du godt kunne tænke dig.

Om hun synes det samme som dig, er ikke til at sige, men sammen kan I forhåbentlig lave en god aftale. 

Jeg tænker, hvis du vælger dit andet forslag og drikker uden hun ved det, vil du måske gå og have dårlig samvittighed og være bange for, at det bliver opdaget. Jeg vil helt klart anbefale, at du er åben og ærlig, så du kan nyde festerne ud fra de aftaler, du og din mor laver.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat