Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

terapi, eller noget.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 16 år,

Jeg kan godt forstå at du føler dig angst. Jeg kan uanset en diagnose eller ej, godt forstå at det ikke er nemt at være dig i et hjem, som det, du beskriver.

Dine oplevelser med din mors misbrug gennem lang tid, har været med til at gøre dig bange. Du skriver, at du hele tiden er på vagt, fordi du ikke vil se hende beruset. Det forstå jeg godt. Det er godt, at du nu sætter ord på, hvordan du har det.

Jeg vil starte med dine sidste sætninger fra dit brev. Du føler ikke at du har nogen du kan gå til, eller nære voksne du kan tale med. Det kan føles meget ensomt, når man bærer rundt på de tanker du har. Jeg vil forsøge at komme med lidt tanker til det, du skriver om i brevet, og jeg vil forsøge at give dig råd til, hvad du skal gøre nu.

Du skriver, at din mor har været ædru siden juli. Det er godt, som du skriver. Men det gør dig også nervøs og bekymret. Det er forståeligt. Tænk hvis hun falder i igen ? Det er ikke rart, fordi hun tidligere har været voldelig mod dig. De ting du beskriver, som hun har gjort mod dig er ikke okay. Det er klart at du bliver bange for, hvornår det kan ske igen.

Du kan derfor heller ikke klare at folk drikker, og alkohol. Det er helt naturligt, for du har ikke gode oplevelser med alkohol. Det er en følelse, som kommer af de oplevelser du har været igennem med din mor.

Det er vigtigt, at du ved at har ret til omsorg og en tryg opvækst. Du er nødt til at snakke med nogle andre om dette. Jeg ved, at du skriver at din mor og lægen ikke tror på dig. Men så skal du gå en anden vej.

Du skal tage kontakt til din kommune. Alle kommuner tilbyder anonym rådgivning til børn og unge. Google din kommunes navn og “rådgivning børn og unge”, så kan du få mere information. Det er vigtigt, at du taler med dem om, at du er utryg sammen med din mor. Det er også vigtigt, at du får talt om, at du er angst og bange.

Hos den anonyme ungdomsrådgivning i kommunen kan du få information om, hvordan din kommune vil kunne hjælpe – og husk at du har ret til hjælp!

De ting du fortæller om fra skolen, hvor du også oplever at krølle dig sammen og være bange for at blive slået. Det er også ting som er vigtige at få talt om med nogle andre. Jeg tænker også her om du har talt med nogle fra skolen? Måske en god lærer? Det er så vigtigt, at du fortæller om din frygt .

Vi kan ikke sætte diagnoser her på BørneTelefonen. Men de ting du beskriver om Angst og Depression og PTSD er jo navne som beskriver, hvordan du har det. At du ikke har det godt derhjemme og du er bekymret for dig selv. Det er godt, at du har skrevet til os. Du viser en styrke, ved at turde og ved at ville hjælpe dig selv væk fra den angst. Du skal tale med nogle andre om præcis det.

Jeg ved godt, at det kan være svært at skulle kontakte kommunen. Derfor er du også velkommen til at kontakte os telefonisk eller på chat /sms her på BørneTelefonen på 116 111. Vi kan hjælpe dig med at komme videre. Vi har også bisiddere du kan tage med til kommunen.

En bisidder er en voksen, der kan lytte til dig og hjælpe med at sætte ord på dine tanker og ønsker i mødet med kommunen. Vi kan både hjælpe med at tage kontakt til kommunen og gå med til møder. Det er helt gratis.

Du kan se mere om, hvordan en bisidder herfra kan hjælpe dig: Har du brug for hjælp? Få en bisidder hos Børns Vilkår  og Terese fik en bisidder fra Børns Vilkår

Jeg kan godt forstå, at du gerne vil have hjælp. Du vil gerne videre i dit liv, og det er så godt at du nu har taget kontakt til os.

Det er også godt, at du allerede har skrevet til Headspace også. Folk udefra der kan lytte til dig, og som kan give dig råd til at komme videre nu. Det er vigtigt for dig.

Jeg tror på, at du kan få talt med nogle om din situation. Du har allerede nu vist en styrke og en handlekraft, og den behøver du nu. Allermest.

Mange kærlige hilsner og kram fra BørneTelefonen

 

 

 

 

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat