Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søskendstrid

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

De fleste unge har oplevet, at de på vejen fra barn til ung kan have større eller mindre uoverensstemmelser med deres forældre. Nogle gange kan skænderierne fylde så meget, at det er det eneste, man kan tænke på. Når jeg læser dit brev, så lyder det til, at du og din far er nået dertil, hvor skænderierne fylder alt for meget. Du har blandt andet tænkt på at flygte. Derfor har du og din familie brug for hjælp.

Du fortæller, at din far kan finde på at blive sur over nogle små ting. Hvad kan det mon være, han bliver sur over? Og hvordan ville du ønske, at han i stedet reagerede? Det kan være en meget god ide at prøve at sætte nogle ord på det. Måske kan du prøve at skrive det ned? Det kan i hvert fald gøre, at du bliver klar over, hvad det er, der gør dig vred. 

Jeg tænker også på, om du mon har fortalt dine forældre, og måske især din far, at det gør dig rigtig ked af det, når han bliver så sur? Hvis ikke, kan du måske prøve at fortælle ham det?

Hvis du har mod på det, skal du nok prøve at vælge et tidspunkt, hvor I begge er i godt humør - og for at sikre dig, at I har god tid, kan du måske lave en aftale med ham? Du kan fx sige ”Far, der er noget, jeg rigtig gerne vil tale med dig om, så jeg har tænkt på, om der en aften, hvor du har tid til at snakke?”. Når du har lavet en aftale med din far, kan du forberede, hvad det er, du gerne vil have bliver anderledes. Her er det måske meget rart, hvis du har skrevet lidt ned på forhånd. En anden mulighed er også, at du skriver et brev til din far, hvor du fortæller ham, hvordan du har det? Er det mon noget, du har lyst til at prøve?

Måske kunne du tale med en af dine søskende om det, så I sammen kunne tage en snak med din far. Det kan godt være lettere, hvis man ikke er alene, og dine søskende har jo også lagt mærke til, at din far reagerer meget voldsomt.

Jeg lægger også mærke til, at du nævner, at dine forældre måske drikker lidt for meget, især i weekenderne. Det kan være, at dine forældre har brug for hjælp fra nogle professionelle. På hjemmesiden http://dedrikkerderhjemme.kk.dk kan du få ideer til, hvad man kan gøre, hvis ens forældre drikker for meget. Man kan også få gratis og anonym rådgivning.

De varmeste hilsner

BørneTelefonen  

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat