Brev

Skæld ud af far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at du er ked af situationen, og at du undrer dig over, hvad der sker med din far. Hans måde at behandle dig og din mor på er ikke i orden.
Det kunne godt lyde som om, at han ikke har det så godt, når han så let bliver vred, taler grimt og skælder ud. Måske er der noget i hans liv, som ikke går så godt. Kunne det være sådan noget?

Han burde ikke blive fuld af to øl, så måske drikker han nogle flere, eller noget stærkere, når I ikke ser det. Eller også trives han bare ikke. Ofte, når man har det skidt med noget, kommer det til at gå ud over dem, man er tættest på. Og det er ikke retfærdigt. Derfor er I nødt til at få snakket om det.

Er der tidspunkter, hvor du ville kunne tale med ham om, at det gør dig ked af det, når han så let bliver vred? Altså tidspunkter, hvor stemningen er god, og han er i godt humør?

Har du prøvet at tale med din mor om det? Jeg synes, at du skal sige til hende, at du bliver ked af det, når din far er uretfærdig og skælder ud, og så kan du jo spørge hende, om hun ved, om han er ked af noget bestemt. Kunne du gøre det? Du kunne starte med at spørge hende, om hun har lagt mærke til, at han har forandret sig. Og så kan du fortælle, hvad du oplever. Og du kunne måske også tale med hende om det med rejsekortet.

Jeg kunne forestille mig, at din mor også er ked af, at han let bliver vred, og at han er begyndt at drikke til daglig. Så jeg tænker, at I kunne prøve at stå sammen om at finde ud af, hvordan I får talt med ham og får hjulpet ham, så tingene kan blive gode igen.

Hvis det er en svær snak at tage fat på med din far, så kunne du prøve at formulere dine tanker i et brev til ham, så du på den måde får mulighed for at sige det, du gerne vil sige uden at blive afbrudt, og uden at der kommer et skænderi ud af det, inden du får sagt alle dine tanker højt.

Hvis du vælger at skrive til din far, skal du nok tænke godt over, hvordan du formulerer dig, så han forstår, at du rigtig gerne have den far tilbage, som han var førhen.
Hvis du har brug for hjælp til at skrive sådan et brev eller bare har brug for at vende dine tanker med nogen, så er du meget velkommen til at tage kontakt til BørneTelefonen på telefon, sms eller chat. Det er gratis, og du er helt anonym. Vi vil altid gerne lytte og rådgive dig så godt, som vi nu kan.

Derudover kan jeg sagtens forestille mig, at det kan være svært for din far at acceptere, at du er ved at blive stor, som du spørger om. Sådan har rigtig mange forældre det.
Men det lyder bestemt som om, at der er noget andet, der præger hans humør og måde at være på. Og det er din mor nødt til at være med til at løse, så I børn føler jer trygge i jeres hjem og sammen med jeres far.

Jeg håber det allerbedste for dig og resten af din familie.

Kærlig hilsen 
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat