Brev

Plejefamilie og problemer i hjemmet! HELP!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13

 

Tak for dit brev. Det var en rigtig god idé at skrive til BørneBrevkassen, for det lyder som om, at der foregår noget derhjemme, som ikke er særligt rart for dig.

Jeg kan forstå på dig, at du har det svært med din mor og hendes kæreste. Derudover har du næsten ikke nogen kontakt til din far, som har et alkoholmisbrug.

 

I dit brev er der en del ting, som du ikke kommer ind på, men som jeg tænker, at du måske kunne have brug for at dele med en anden voksen..? En der kunne lytte til dine tanker, tro på dig og bakke dig op...

 

Måske har du hørt om muligheden for at få en børnebisidder? En bisidder kan hjælpe dig med kontakten til kommunen og kan hjælpe dig med at sikre, at du bliver hørt.

 

Du kan også starte med at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og høre om, hvad en bisidder vil kunne hjælpe dig med. På BørneTelefonen sidder der voksne klar til at snakke med dig, og ud over at lytte til dig, kan de også sætte dig i kontakt med en bisidder.

 

Du skal dog vide, at du skal fortælle, hvem du er, for at Børns Vilkår kan hjælpe dig med at tage kontakt til din kommune. Din mor vil på et tidspunkt få det at vide. Men måske er det også okay, når det handler om, at du skal få det bedre - og jeg tænker også, at kommunen måske vil have mulighed for at hjælpe og støtte din mor, hvis hun har brug for det. 

 

Og du skal vide, at du ikke er alene - der er voksne, som vil tage hånd om en evt. konflikt med din mor og hjælpe dig, så du kan få den tryghed og omsorg, som du har brug for.

 

Jeg håber, du har mod på det, og jeg tænker, at du allerede er et godt skridt på vej, når du har været så sej og skrevet her til brevkassen.

 

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat