Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit liv går under

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 snart 14 år,

Tak for dit brev. Det er godt, du har skrevet. Det er starten til at få hjælp, Hold fast i dit mod til at bede om hjælp, det skal være med til at hjælpe dig videre.

Først vil jeg starte med at sige til dig, at det ikke er din skyld, dine forældre drikker. At føle skyld, når ens forældre drikker, er en følelse, du deler med rigtig mange andre unge, der har forældre, der drikker. Men det kan aldrig blive de unges skyld, og det er et voksen ansvar at få holdt op med at drikke, så man kan tage ansvar for sine børn.

Det er dejligt, du skriver, dine forældre passer på dig, men jeg forstår godt din utryghed, og det er ikke rimeligt, du skal leve med den slags utryghed. Ved dine forældre, hvad det gør ved dig når de drikker? Det er meget vigtigt, at de kender til dine tanker, så de kan forstå, hvordan alkohol ødelægger familien. Måske har du allerede sagt det til dem en gang, men det er desværre tit sådan, at forældre glemmer det, fordi alkoholen har så hårdt tag i dem.

Kender du en voksen, som du kan snakke med og som måske også kan hjælpe dig med at snakke med dine forældre. Det kan være en lærer på din skole, en anden i din familie, en venindes mor, en sundhedsplejerske på din skole eller en helt anden. Jeg ved godt, at det er et stort skridt mere, du skal tage for at få hjælp, men det er alt for meget for dig at stå med alene, og det er IKKE dig, der kan få mor og far til at stoppe med at drikke. Det kan også være, at du har søskende, der ikke bor hjemme, som kan hjælpe dig i alt det du nu står i?

Jeg tænker, at med hjælp fra en voksen skal der lægges en plan for, hvordan I som familie skal komme igennem et alkohol stop. Din far har jo vist et flot mod ved at kunne stoppe, men, som du skriver, er han startet igen. Nogen gange er der tilbagefald, og så er det, de voksne igen skal have voksen hjælp til at komme på rette vej til et alkohol stop..

Hvis du tænker, at det hele virker uoverskueligt lige nu, kan du starte med at ringe til BørneTelefonen 116111, du kan ringe gratis og anonymt til os. Vi er til at snakke med dig.

De bedste Hilsner fra BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat