Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

mine forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Tusind tak for dit brev! Kan se på det du skriver i dit brev, at du er bekymret for dine forældre, da du har fundet hash Connies, lugtet hash og endda set din far ryge. Det fortæller mig, at du er en meget omsorgsfuld pige, der bare gerne vil det bedste for dine forældre.

Det er aldrig rart at blive skældt ud af sine forældre. Specielt ikke når man gerne vil hjælpe dem. Hash er nemlig et rusmiddel, som er dårligt både for en selv men også for dem omkring en. Du skriver, at da du konfronterede dine forældre med lugten af hash, at de så bare blev vildt sure på dig og kaldte dig for syg i hovedet.

Det lyder også som om, at det er noget, som har hængt ved hos dig. Selvom dine forældre blev sure på dig, så synes jeg stadigvæk, at det er mega sejt, at du konfronterede dem med det! Det synes jeg du skal vide, da det ikke er alle mennesker, som tør at gøre sådan noget.

Jeg synes at ideen med at konfrontere dine forældre var rigtig god, og det er virkelig øv, at det ikke hjalp første gang. En god ide kunne måske være, at du snakkede dine forældre sammen med en anden voksen, som du stoler rigtig meget på?

Det kunne f.eks være din klasselærer, mormor, farmor eller nogle familievenner. Det kan ofte hjælpe, at være flere til at snakke om det, da det nogengange kan være svært for folk at se, at de måske er ude i et misbrug. Det kan også give en tryghed hos dig, hvis du føler, at der er nogen der bakker dig op i konfrontationen.

Kan godt forstå, at det kan virke skræmmende at skulle snakke med dem igen. Hvis det er, at du føler det måske er for svært for dig at snakke med dem igen, så kan du ringe ind til BørneTelefonen på 116111 og snakke med en rådgiver. Du kan sammen med rådgiveren måske finde en strategi, hvad der vil være allerbedste at gøre, når du skal snakke med dine forældre. Du kunne måske endda øve dig på, hvad det er, du gerne vil fortælle dem.

Jeg synes ihvertfald at du er mega sej! Man skal ikke blive kaldt for syg i hovedet af sine forældre, bare fordi man vil det bedste for dem. Jeg håber, at du kan bruge nogle af de her råd, ellers er du som sagt altid velkommen til at ringe ind og snakke med en rådgiver!

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

 

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat