Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min mor har valgt mig fra..

Hej BT..

Det hele startede faktisk da jeg var omkring 6 år.. Min mor drak meget, og min bror og jeg fik bare lov til at gøre som det passede os, hvilket jeg jo synes var meget fedt den gang!

Hun fik en kæreste da jeg var 7 og vi skulle flytte ind hos ham. Kunne ik rigtig lide ham, synes han virkelig meget mystisk, men løds bare som ingen ting. Et års tid efter kom min elskede lillesøster til verden, og hun var grunden til jeg altid havde et smil på læben!

Var omkring 10 da min mor begyndte at drikke ret meget igen, og vi blev utrolig uvenner hver eneste gang! Kan huske en gang hun havde drukket og bad hende gå i seng hvor hun så kastede et glas efter mig så jeg skar mig op i foden..

Da jeg var omkring 11-12 år gammel fandt min bror og jeg stoffer gemt på min halvfars kontor, men vidste ik helt om vi skulle fortælle det til vores mor!?

Vi gemte det, og en dag da vi var alene hjemme med vores mor, viste vi hende det. Da han så kom hjem blev vi bedt om at gå ned på vores værelse, mens de snakkede.

Nogle dage efter kiggede min mor på lejlighed, og efter nogle få måneder var vi flyttet. Efter en måneds tid begyndte han at dukke op, og var der hele tiden, selvom min mor sagde de var gået fra hinanden!?

Synes det var meget mærkeligt men det fortsatte og til sidst var han der hver dag, og sov der også! Var nu 12 år.. Kom hjem fra ungdomsklubben og der sad min mor helt fordrukken med min halvfar og en af hendes venner, fik hurtigt øjenkontakt med hende og smækkede hurtigt døren ind til mit værelse.

Brød af en eller anden grund fuldstændig sammen, havde simpelthen fået nok! Snakkede i telefon med min bror, som var på ferie med sin far, spurgte hav han ville ha gjort, og han sagde at han ville bede hende vælge!

Havde ham stadig i røret da jeg gik ud i gangen så jeg kunne få øjenkontakt med min mor, kiggede på hende og sagde “Enten går han, eller går jeg og kommer ikke tilbage!” Iskoldt bad hun mig holde kæft og så fik jeg min far til at hente mig..

Samme aften da min far var gået i seng, gik jeg ud i køkkenet, fandt en kniv og begyndte skærer i mig selv.. Og det har jeg gjort de sidste 2 år og gør det stadig den dag i dag.

Det hårdt ik at ha min mor, men ved det ville være endnu hårdere at komme tilbage til en der faktisk bad mig holde kæft da jeg havde aller mest brug for at ha min mor for mig selv..

Hilsen pigen der idag næsten er 15 år, og har brug for den mor der valgte mig fra..

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på næsten 15,

Tak for dit brev. Jeg kan virkelig godt forstå, at det må være svært at undværre sin mor og jeg synes det er så flot, at du vælger at skrive ind til os om råd. Selvom man kan blive sur og skuffet på sine forældre, er de jo stadig ens forældre og derfor vil man næsten altid have brug for dem i sit liv.

Jeg tænker at du og din bror er blevet modnet utrolig meget igennem jeres opvækst, hvor I har været tvunget til tage ansvar for jer selv i en alt for tidlig alder. Det kan jeg også høre ud fra måden, du og din bror vælger at håndtere situationen hvor I finder stoffer på din halvfars kontor, hvor I vælger at gå til jeres mor. Men selv om man er en moden og klog pige, kan man alligevel godt bruge nogle voksne til, at støtte en i sine valg og det tænker jeg lidt du/I har manglet?

Når man er barn til en med et alkohol problem er det enormt vigtigt, at man får det fortalt til nogle voksne i sit netværk. Når man er alkoholiker mister nogle evnen til, at være en god forælder. Det er sjældent fordi de ikke elsker deres børn og/eller ikke ønsker deres børn det bedste, men det er simpelthen fordi alkoholen tager over og bliver deres første prioritet. Jeg tænker, at ligesom du trænger til hjælp og støtte, så gør din mor det også? Det er sådan, at man kan få gratis hjælp af ens kommune hvis man har et problem med alkohol. Hvis nu din mor fik hjælp og kom ud af sit misbrug, kunne det måske være hun ville kunne blive en bedre mor? Måske du endda ville kunne flytte hjem til hende igen? Måske du kunne starte med, at skrive hende et brev hvor du blandt andet fortalte hende om hendes mulighed for gratis hjælp? Du kunne måske fortælle hende om dine følelser dengang og hvad det gjorde ved dig, at hun sagde 'hold kæft'? Måske hun også går og savner dig, men er nervøs for at kontakte dig fordi hun afviste dig dengang du havde brug for hende?

Udover at du lyder til, at være en moden pige, så tænker jeg også at du er en pige med ryggrad. Der skal meget til for, at give sin mor et utimatum som du gjorde. Det synes jeg er rigtig flot, men kan virkelig også godt forstå, at det må ha været en kæmpe skuffelse, at hun blot bad dig om, at holde kæft. Det er en stor omvætning, at miste kontakten til sin mor, især i så tidlig en alder. Har du nogensinde snakket med nogle voksne om dette?

Jeg tænker at din selvskade bunder i alle de uforløste følelser, jeg tror du går rundt med indeni. Jeg tror virkelig du kunne have godt af, at snakke med en professionel om det du har været igennem. Selvom man er en sej pige, kan man ikke klare det hele og jeg synes det er din tur til, at mærke omsorg. Mon din far ville kunne hjælpe dig til at tage kontakt til lægen, som vil kunne henvise til en psykolog.

En anden mulighed er en organisation der hedder "TUBA", det er en organisation der tilbyder gratis rådgivning og terapi forløb for unge i alderen 14-35 år, der er vokset op i et hjem med alkoholmisbrug? Du kan læse lidt om det på deres hjemmeside www.tuba.dk

Jeg håber du kan bruge nogle af mine råd og jeg ønsker dig al mulig held og lykke.

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat