Brev

min mor drikker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg meget glad for dit brev. Tak for det! Det er så modigt og stærkt af dig, at du har skrevet til BørneTelefonen! Det lyder nemlig som om, at du har det rigtig svært hos din mor, fordi hun drikker for meget alkohol. Det lyder også som om, at det føles meget ubehageligt at være hos hende, når hun er fuld, fordi hun kan blive underlig og ond og kan finde på et flippe ud´.Derfor er det godt, du skriver, så vi sammen kan finde ud af, hvordan du kan få hjælp.

Du fortæller, at dine forældre er skilt, og at din mor har drukket i over 20 år. Jeg tænker på, om du mon bor mest hos din mor eller hos din far? Jeg tænker også på, hvordan du mon har det med din far? Ved din far mon, at din mor drikker og er fuld, når du er hos hende? Ved han også, at hun kan være virkelig ond og flipper ud, hvis du siger, at du ikke har lyst til at sove hos hende? Hvis du er i tvivl, om han ved det, kunne du måske prøve at fortælle ham det?

Det kan også være, at der er en anden voksen, du vil være mere tryg ved at fortælle det til? Det kan være en voksen i familien, f.eks. en bedstemor, en moster, en tante, en kusine eller måske en storesøster eller en storebror? Det kan også være, at du føler dig mere tryg ved f.eks. at fortælle det til en lærer, en klassekammerats mor, en voksen fra din klub eller dit fritidshjem?

Det er vigtigt, at du får talt med en voksen om, hvordan du har det hos din mor. Det er nemlig slet ikke OK, at din mor er fuld, når du er hos hende. Jeg kan godt forstå, hvis du føler dig utryg, når din mor flipper ud, og at du bliver ked af, at hun siger grimme ting om din far. Jeg fornemmer også, at du faktisk bekymrer dig om din mor, når du skriver om, at hun er faldet ned af trappen flere gange. Er det mon rigtigt, at du har det sådan?

En voksen vil kunne hjælpe dig med at finde ud af, hvad der kan gøres, så du kan få det bedre. Jeg kan godt forstå, hvis det føles svært at skulle fortælle en anden voksen om, hvad der sker hjemme hos din mor. Nogle gange kan det være lidt lettere, hvis man giver dem et brev. F.eks.kunne du vise en voksen det brev, du har skrevet til mig, sammen med mit svar? På den måde ved den voksne, at det, du fortæller, er vigtigt. Hvis den voksne er i tvivl om, hvad han eller hun kan gøre, kan han eller hun altid ringe til ForældreTelefonen på 35 55 55 57.

Du var god til at fortælle om det, der sker hos din mor, i brevet til mig, og det krævede mod at skrive det. Mon du kan finde modet frem igen, så du kan fortælle det til en voksen, som er tæt på dig? Hvis du har lyst til at snakke lidt mere om, hvad du kan gøre, må du også meget gerne ringe eller SMS’e til BørneTelefonen på nummer 116 111. BørneTelefonen har åben kl. 11-23 fra mandag til fredag og kl. 11-19 i weekenden. Og du ringer gratis og anonymt. Det betyder, at BørneTelefonen ikke kan se, hvem du er. Det kan være rart at vide for nogen børn, hvis de skal fortælle noget, der er meget svært. På BørneTelefonen taler vi med andre børn, som oplever det samme som dig. Du skal i hvert fald vide, at BørneTelefonen meget gerne vil hjælpe dig!

Med ønsker om alt det bedste, BørneTelefonen

Drikker din mor eller far for meget? Få flere gode råd her

Det er svært at leve med en forælder, der drikker for meget. Det kan føles som om, de slet ikke er sig selv. Alkoholen kan også gøre, at du ikke føler dig tryg og du kan måske føle, at din mor eller far vælger at drikke fremfor at passe på sig selv og sin familie.

Måske har du tanker som: Jeg tror mine forældre har et alkoholmisbrug! Min mor er alkoholiker, hvad kan jeg gøre? Min far drikker i smug, hvem skal jeg sige det til? Jeg kan ikke stole på min far, for jeg ved ikke hvornår han drikker sig fuld. Når min mor er ædru elsker jeg hende, men når hun er fuld, så er hun en helt anden person.

Hvis der er alkoholproblemer i din familie, er det vigtigt, at du ikke går alene med det. Her på siden kan du finde gode råd til, hvordan du får hjælp til at tale om det – og hvem du kan tale med det om. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Stem

Forældre og alkohol

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat