Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min far drikker.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg er glad for, at du skriver herind og fortæller om, hvordan du har det.  Det er helt naturligt, at du savner din far og bliver ked af, at I ikke ses i øjeblikket – også selvom du synes, at han har været en dårlig far.

Jeg kan godt forstå, at du føler det som om, at din far har valgt alkoholen frem for dig. Når man drikker meget alkohol i en lang periode bliver man afhængig af det, og så er det rigtig svært at stoppe med at drikke, ved mindre man får hjælp til af professionelle. Når man er afhængig af alkohol, så er det også meget svært for de fleste, at træffe nogle gode valg, såsom at vælge at være sammen med sin datter fremfor at drikke alkohol.

Andre børn med forældre, der drikker, kan også føle nogle af de samme ting, som du har følt, for eksempel at det er rigtig flovt at tage venner med hjem. Mange børn og unge der har forældre der drikker, holder det tit for sig selv og fortæller ikke nogen andre om, hvad der foregår der hjemme og hvordan de har det. Har det mon også været sådan for dig?

Du skriver, at dine forældre blev skilt for 2 år siden, så derfor tænker jeg, at din mor godt er klar over at din far drikker. Har du mon talt med hende om, hvordan du har det, og at du savner din far? Det kan ikke altid fjerne følelsen af at være skuffet og ked af det, men det kan tit hjælpe at få sagt højt til nogle andre, hvordan man har det. Måske din mor også vil kunne hjælpe dig med at kontakte din far og invitere ham på besøg?

Når din far drikker meget, så tænker jeg, at det er lidt vigtigt at der også er en anden voksen til stede, når du skal se ham. En voksen som du er tryg ved, og som kan passe på dig, hvis han har drukket når I ses. Måske din far kunne komme på besøg hos dig og din mor? Eller måske du har en farfar eller farmor som du besøger, hvor han kunne komme på besøg mens du var der?

Du skriver, at du er begyndt at pjække fra skole og at alt bare går dårligere for tiden. Når man er bekymret for noget eller ked af det, lige som du er lige nu, så kan det godt være svært at koncentrere sig for eksempel i skolen. Nogle kan også føle, at de har lidt svært ved at være sammen med sine venner, fordi de bare lyst til at være alene. Jeg ved ikke, om det også er sådan for dig? Når du så bekymret eller ked af det, at det for eksempel bliver svært at komme i skole, så er det rigtig vigtigt, at der er nogen voksne, der hjælper dig.

Jeg spurgte før, om du mon havde talt med din mor om, hvordan du har det, men det kan også være en andre voksne, som du kan tale med? Har du mon en lærer du er glad for, og som du kan fortælle om hvordan du har det? Eller måske du har en moster eller en anden i din familie, som ville være god at tale med? Måske kan du vise din lærer eller en anden voksen, dit brev og mit svar. Så tror jeg, at det bliver nemmere at snakke om, hvordan du har det.

Nogle børn kan godt tro, at det er deres skyld at mor eller far drikker. Det er aldrig børnenes skyld, at de voksne drikker, og det er heller ikke din skyld, at din far drikker. Jeg kan godt forstå, at det er svært du ikke ser din far og at han drikker, men som du skriver i dit brev, så er der ikke noget som du kan gøre for at hjælpe ham. Det er nogle andre voksne som skal hjælpe ham.

Nogle gange kan det hjælpe at læse om, hvordan andre der er i samme situation, har det. Måske kunne det også være rart for dig? Du kan for eksempel læse om hvordan det føles for andre børn og unge, når en af deres forældre drikker. Du kan læse noget om det både her på BørneTelefonens hjemmeside og her http://www.hope.dk/ung/index.html - denne er rådgivning for børn og unge med forældre der drikker.

Jeg håber, at mit svar har hjulpet dig lidt. Hvis du har lyst til at fortælle endnu mere om hvordan du har det og måske få flere idéer til, hvad du kan gøre er du altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116 111 eller chatten.

Kærligste hilsner BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat